Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Tenisová Sparta uvedla Kodeše do síně slávy

Praha - Tenista Jan Kodeš se stal čestným členem pražské Sparty. V klubu strávil svá nejlepší tenisová léta a jako sparťan vyhrál všechny své tři grandslamové tituly, dva na Roland Garros a jeden wimbledonský. "Vážím si toho. Je to čest a vlastně takové logické vyústění," řekl bývalý čtvrtý hráč světa Kodeš před Večerem tenisových mistrů na Spartě, v jehož rámci převzal čestné členství a během nějž byli oceněni hráči klubu od juniorů po dospělé.

Jan Kodeš
zdroj: ČT sport

Do Sparty přišel Kodeš z I. ČLTK a strávil v ní jedenáct let až do roku 1978, kdy se vrátil na Štvanici. "Ve Spartě jsem prožil nejlepší léta reprezentační v Davis Cupu i na grandslamech. Vzpomínky na Spartu mám jen ty skvělé," řekl Kodeš.

Klubu pomohl k šesti extraligovým titulům a v roce 1973 byl nejlepším sportovcem Sparty. "To byl hokej, fotbal všechno dohromady," doplnil. Na mezinárodní scéně jako sparťan ovládl antukovou Paříž (1970 a 1971) a v roce 1973 i Wimbledon.

Hrál za Spartu třeba s Františkem Pálou, Renatou Tomanovou, ale také smíšenou čtyřhru s Martinou Navrátilovou nebo s Hanou Mandlíkovou. "Parta tam byla výborná. Hrály se třeba šachy, sem tam se dělaly večírky a slavilo se," řekl Kodeš.

Je nám líto, video expirovalo.
Jana Kodeše ocenila pražská Sparta
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články