Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Talentovaná Vondroušová si v Bielu zahraje o titul

Biel - Senzační pouť sedmnáctileté české tenistky Markéty Vondroušové v Bielu nekončí. Bývalou juniorskou světovou jedničku nezastavila ani Barbora Strýcová. Vondroušová v semifinále zdolala nejvýše nasazenou hráčku turnaje 7:6, 6:2 a zahraje si o první titul na WTA Tour v kariéře. 

Je nám líto, video expirovalo.
Vondroušová si v semifinále v Bielu poradila se Strýcovou

"Netušila jsem, že dokážu hrát až tak dobře. Je to úžasné. Tolik se (se Strýcovou) neznáme, takže jsem jenom hrála svoji hru. Byla jsem trochu unavená, ale pořád koncentrovaná," řekla Vondroušová pro webové stránky WTA. 

Soupeřkou 233. tenistky žebříčku Vondroušové v nedělním finále bude nenasazená Estonka Anett Kontaveitová, jež v semifinále porazila 6:4, 4:6, 7:5 Bělorusku Aliaksandru Sasnovičovou.

Velká česká tenisová naděje Vondroušová v Bielu v součtu s kvalifikací vyhrála sedmý zápas za sebou, před Strýcovou vyřadila jinou krajanku Kristýnu Plíškovou. Už postup do čtvrtfinále byl pro sokolovskou rodačku nejlepším výsledkem v kariéře.

Postupem do finále korunovala Vondroušová životní týden, v němž se také dočkala premiérové pozvánky do českého fedcupového týmu pro semifinále v USA. Ve světovém žebříčku by se měla i v případě nedělní porážky posunout zhruba o sto míst ke 140. pozici.

České semifinále v Bielu měla přitom mnohem lépe rozehrané o čtrnáct let starší Strýcová, jež vedla 5:2. Měla dokonce setbol, ale první sadu v hlavní soutěži Vondroušové vzít nedokázala. Mladá Češka srovnala a dovedla zápas do tie-breaku, který vyhrála 7:3.

V druhé sadě se dostala do vedení 5:2 Vondroušová a počínala si mnohem lépe než v podobné situaci Strýcová. Při podání zkušenější soupeřky Vondroušová získala tvrdým úderem na čáru první mečbol, který následně proměnila poté, co turnajová jednička napálila míč do sítě.

"Snažila jsem se útočit a nehrát tolik dlouhých výměn, protože už mě přemáhala únava. To mi vyšlo," dodala mladá tenistka, jež startuje teprve podruhé v hlavní soutěži WTA. Po loňském domácím turnaji v Praze půl roku absentovala kvůli zranění. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články