Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šwiateková má z Dauhá třetí titul v řadě, ve finále zdolala Rybakinovou

Iga Šwiateková získala potřetí za sebou titul v Dauhá. V sobotním finále polská světová jednička porazila 7:6 a 6:2 Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu. Třikrát za sebou na jednom turnaji triumfovala jako první hráčka od roku 2015.

Iga Šwiateková
zdroj: REUTERS autor: Ibraheem Al Omari

Šwiatekové přitom vstup do zápasu vůbec nevyšel a Rybakinová se ujala vedení 4:1. Čtyřnásobná grandslamová vítězka ale skóre otočila a první sadu musel rozhodnout tie-break. V něm měly obě hráčky problém udržet podání, ale Šwiateková nakonec po hodině a půl zvítězila 10:8.

Druhá sada už jednoznačně patřila Šwiatekové. Dvaadvacetiletá Polka ani jednou neztratila podání, dvakrát naopak dokázala wimbledonské šampionce z roku 2022 servis sebrat a získala první titul v sezoně.

Za celkově osmnáctým triumfem v kariéře došla Šwiateková bez ztráty setu, ale v semifinále jí usnadnila postup Karolína Plíšková. Ve formě hrající vítězka nedávného turnaje v Kluži před zápasem odstoupila kvůli zranění zad.

Šwiateková v Dauhá navázala na triumfy z předchozích dvou let a jeden turnaj třikrát v řadě ovládla jako první tenistka po americké hvězdě Sereně Williamsové. Vítězka 23 grandslamů slavila vítězný hattrick v Miami v letech 2013 až 2015.

Tenisový turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 3 211 715 dolarů):

Dvouhra – finále:

Šwiateková (1-Pol.) – Rybakinová (3-Kaz.) 7:6 (10:8), 6:2.

Čtyřhra – finále:

Schuursová, Stefaniová (5-Niz./Braz.) – Dolehideová, Krawczyková (USA) 6:4, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články