Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Svrčina v Praze nestačil na Ofnera a obhajoba titulu mu unikla

Dalibor Svrčina prohrál ve finále challengeru TK Sparta Prague Open s Rakušanem Sebastianem Ofnerem. Za stavu 0:4 pro soupeře vyhnal hráče z kurtu déšť a obhájce titulu Svrčina při dohrávce na tvrdém povrchu v hale už zápas nezvrátil a Ofnerovi podlehl 0:6 a 4:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta Prague Open vyhrál na náhradním povrchu Ofner

"Jsem rád, že jsem to dotáhl až do finále, ve kterém to bohužel dneska nevyšlo. Ale i tak jsem spokojený. Díky všem, kteří mě podporovali celý týden," řekl Svrčina v nahrávce pro média.

Do finále na antuce ve Stromovce prošel devatenáctiletý český tenista bez boje, protože Tomáše Macháče v sobotu nepustilo na kurt zranění žeber. Stejně jako Ofner figuruje Svrčina ve třetí stovce žebříčku, ale v prvním setu na Rakušana nestačil a dostal za 22 minut "kanára". Poslední dva gamy se dohrávaly po zhruba tříhodinové pauze.

Ve druhé sadě ostravský rodák ve třetím gamu opět neudržel servis a manko brejku už nedohnal. Ofner vyhrál challenger potřetí v kariéře. Ve světovém žebříčku byl dosud o 30 míst výše než Svrčina.

"Když po třech hodinách čekání déšť neustával, naopak sílil a kurty byly promočené, bylo jasné, i vzhledem k předpovědi počasí, že dnes by se nedohrálo. Na základě dohody se supervizorem ATP a oběma hráči se finále přesunulo na beton v jedné z krytých hal areálu TK Sparta Praha. Během 30 minut se podařilo do haly vše přemístit a turnaj se dohrál," uvedl pro ČTK ředitel turnaje Miroslav Malý.

Tenisový challenger TK Sparta Prague Open (antuka, dotace 45.730 eur):

Dvouhra - finále: Ofner (Rak.) - Svrčina (ČR) 6:0, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články