Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Svitolinová si bojkot utkání s Ruskou rozmyslela, prize money pošle ukrajinské armádě

Došla k závěru, že okupované zemi pomůže víc hraním. Ukrajinská tenistka Elina Svitolinová si proto avizovaný bojkot zápasu s Anastasijí Potapovovou z Ruska rozmyslela a po vítězství 6:2, 6:1 postoupila do druhého kola turnaje WTA v Monterrey.

Ukrajinská tenistka Elina Svitolinová na turnaji v Monterrey
zdroj: REUTERS

Turnajová jednička původně odmítla k utkání nastoupit, pokud tenis nepřistoupí jako ostatní sportovní svazy k sankcím vůči ruským a běloruským hráčkám.

Sedmadvacetiletá Ukrajinka ale nakonec změnila názor, přestože WTA opakovaně odmítla Rusy a Bělorusy z turnajů vyloučit a pouze jim zakázala hrát pod národními vlajkami. "Byl to pro mě hodně výjimečný zápas. Jsem moc smutná, ale jsem ráda, že hraji," řekla Svitolinová novinářům. "Můj úkol je spojit tenisovou komunitu, aby stála za Ukrajinou, protože co se tam děje, je hrozné," dodala.

"Proto jsem tady. Proto hraji za svou vlast a dělám všechno pro to, abych svoje postavení a možnosti využila k přesvědčení lidí k podpoře Ukrajiny," prohlásila Svitolinová.

Dvojnásobná grandslamová semifinalistka a bývalá třetí hráčka světa se také rozhodla podpořit ukrajinskou armádu. "Pošlu jí všechny svoje odměny z turnajů," zakončila Svitolinová, která turnaj v Monterrey předloni vyhrála.

Tenisový turnaj žen v Monterrey v Mexiku (tvrdý povrch):

Dvouhra - 1. kolo: Svitolinová (1-Ukr.) - Potapovová (Rus.) 6:2, 6:1, Martičová (Chorv.) - Keysová (3-USA) 5:7, 7:6 (7:3), 6:3, Parrizasová (6-Šp.) - Doiová (Jap.) 6:2, 6:1, Sin-jü Wang (Čína) - Liová (8-USA) 6:2, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články