Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Světovou dvojku Medvěděva vyřadil překvapivě Bautista, Bartyová je ve finále

Světová dvojka Rus Daniil Medvěděv vypadl na turnaji v Miami ve čtvrtfinále. První nasazený tenista nečekaně nestačil na Roberta Bautistu ze Španělska, kterému podlehl 4:6 a 2:6. Dál prošel i "robotický" Ital Jannik Sinner. O titul mezi ženami si tu zahraje světová jednička Ashleigh Bartyová. Vítězka z roku 2019, kdy se turnaj hrál naposledy před zrušením loňského ročníku kvůli koronaviru, porazila v semifinále 6:3, 6:3 nasazenou pětku Elinu Svitolinovou z Ukrajiny.

Daniil Medvěděv gratuluje Robertu Bautistovi
zdroj: ČTK/AP

"Mám velkou radost z toho, jak jsem dneska hrál. Daniil je světová dvojka a jeden z nejlepších hráčů na světě," řekl dvaatřicetiletý Bautista, který je v Miami nejstarším zbývajícím hráčem v pavouku.

Jeho soupeřem bude devatenáctiletý Jannik Sinner z Itálie, který si poradil 7:6 a 6:4 s Alexandrem Bublikem. A kazašský tenista měl po porážce pro soupeře pouze slova chvály.

Je nám líto, video expirovalo.
Ósakaová nestačila na Sakkariovou, Sinner v Miami jede

Robot jako kompliment

"On vážně není člověk," řekl Bublik. "Velmi mě překvapuje, jak je ve svém věku psychicky odolný, spoustě hráčů tohle chybí. V zápase jsem mu několikrát řekl, že hraje jako robot. Ale myslel jsem to jako kompliment, protože je opravdu velmi dobrý hráč," dodal.

Bautista proti Sinnerovi nastoupil už před dvěma týdny v Dubaji, kde prohrál ve třech setech. "Bylo to těsné, ale nyní budu muset podat podobný výkon jako dnes. Je ve formě a roste z něj jeden z nejlepších hráčů světa," uvedl Bautista.

Ze hry je také Tsitsipas

Po nasazené jedničce Medvěděvovi vypadla ve čtvrtfinále také turnajová dvojka Stefanos Tsitsipas. Řecký tenista nečekaně prohrál 6:2, 3:6, 4:6 s Polákem Hubertem Hurkaczem, jenž postoupil do semifinále turnaje kategorie Masters poprvé v kariéře. Sedmatřicátý hráč světového žebříčku Hurkacz si zahraje o finále s vítězem duelu mezi Rusem Andrejem Rubljovem a Američanem Sebastianem Kordou.

Čtyřiadvacetiletý Hurkacz si v minulých kolech připsal cenné výhry nad kanadskými soupeři Milosem Raonicem a Denisem Shapovalovem a korunoval to vítězstvím nad světovou pětkou Tsitsipasem. Favorizovanému soupeři nasázel 15 es a za dvě hodiny a 20 minut proměnil první mečbol.

Bartyová si jde pro desátý titul

Čtyřiadvacetiletá Bartyová nastoupila proti osmifinálové přemožitelce Petry Kvitové s jistotou, že bez ohledu na výsledek setrvá na prvním místě žebříčku. Její pronásledovatelka v pořadí WTA Tour Naomi Ósakaová z Japonska se totiž o šanci připravila čtvrtfinálovou porážkou s Marií Sakkariovou. Řekyně se v druhém semifinále střetne s Kanaďankou Biancou Andreescuovou.

Bartyová bude v sobotu usilovat o jubilejní desátý titul v kariéře, letos už vyhrála jeden z přípravných turnajů před Australian Open v Melbourne. O dva roky starší Svitolinovou, s níž prohrála prvních pět vzájemných duelů, porazila Australanka podruhé za sebou.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami:

Dvouhra - čtvrtfinále: Sinner (21-It.) - Bublik (32-Kaz.) 7:6 (7:5), 6:4, Bautista (7-Šp.) - Medveděv (1-Rus.) 6:4, 6:2, Hurkacz (26-Pol.) - Tsitsipas (2-Řec.) 2:6, 6:3, 6:4.

Ženy (dotace 3,260.190 dolarů): Dvouhra - semifinále: Bartyová (1-Austr.) - Svitolinová (5-Ukr.) 6:3, 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články