Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Kvalifikace o Euroligu žen 2024/2025

Světové jedničky postupují. Šwiateková ani Sinner v New Yorku nezaváhali

Lídrové žebříčků Jannik Sinner i Iga Šwiateková postoupili na grandslamovém US Open do čtvrtfinále. Sinner zdolal na betonových dvorcích v New Yorku Tommyho Paula poměrem 7:6, 7:6, 6:1. Šwiateková si poradila s Ljudmilu Samsonovovou 6:4, 6:1.

Iga Šwiatekowá
zdroj: Reuters

Třiadvacetiletý Sinner zvládl duel proti Paulovi za dvě hodiny a 42 minut. Do čtvrtfinále US Open postoupil podruhé v kariéře a živí dál šanci na druhý grandslamový titul v kariéře. Zatím triumfoval letos na Australian Open.

Sinnera nasměrovaly k postupu především vyhrané tie-breaky v úvodních dvou setech. V prvním uspěl 7:3, ve druhém 7:5. Během utkání nasbíral 29 vítězných míčů a deset es. V boji o semifinále narazí na nasazenou pětku a vítěze turnaje z roku 2021 Daniila Medvěděva.

Třiadvacetiletá Šwiateková se přiblížila možnému šestému grandslamovému titulu v kariéře a druhému na US Open. Turnaj v New Yorku vyhrála také před dvěma lety. Letos ve Flushing Meadows neztratila zatím ani set. Ve čtvrtfinále se utká s Američankou a nasazenou šestkou Jessicou Pegulaovou.

"Na začátku turnaje nebylo snadné najít ideální rytmus. Teď mám ale pocit, že se s každým zápasem zlepšuji," řekla na kurtu Šwiateková, která odehrála jubilejní sté grandslamové utkání. Varšavská rodačka nenabídla Samsonovové jediný brejkbol, sama její servis třikrát prolomila. První set rozhodla díky brejku v desáté hře, ve druhém získala brzy vedení 5:0 a využila na servisu po hodině a půl hry druhý mečbol.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články