Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Světová jednička Šwiateková titul v Římě neobhájí, skrečovala čtvrtfinále

Světová tenisová jednička Iga Šwiateková skrečovala v Římě čtvrtfinálový zápas s Jelenou Rybakinovou a turnaj potřetí za sebou nevyhraje. Polská hráčka vzdala utkání s wimbledonskou šampionkou z Kazachstánu za stavu 6:2, 6:7 a 2:2 zhruba tři čtvrtě hodiny po půlnoci kvůli zranění pravého stehna. Za deset dní začne Roland Garros, na kterém má Šwiateková obhajovat titul.

Iga Šwiateková
zdroj: ČTK/AP

S Rybakinovou prohrála polská tenistka i třetí zápas v této sezoně po nezdarech v osmifinále Australian Open a v semifinále v Indian Wells, kde proti ní nezískala ani set.

Na oblíbené římské antuce se jí to povedlo a v chladném a deštivém počasí měla nakročeno k postupu, když ve druhé sadě vedla 4:2. Rybakinové se však povedlo vyrovnat a vyhrát tie-break, v jehož závěru se Šwiateková zranila.

"Viděla jsem, že se něco stalo, skoro při poslední výměně. Ale nevěděla jsem, jak vážné to je," uvedla Rybakinová. Jednadvacetiletá Polka se nechala ošetřit a odehrála ještě čtyři gamy, než se rozhodla nepokračovat.

O dva roky starší Rybakinová, která se dostala do semifinále turnaje WTA 1000 na antuce poprvé, se utká s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Ruska Veronika Kuděrmětovová a Ukrajinka Anhelina Kalininová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články