Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Světová jednička Safinová vypadla v Los Angeles ve 3. kole

Los Angeles - Čínská tenistka Čeng Ťie nečekaně postoupila na turnaji v Los Angeles do čtvrtfinále přes světovou jedničku Dinaru Safinovou po setech 7:5, 4:6 a 6:4. Ruska, která obhajovala loňské vítězství, tak uhrála nejhorší výsledek od březnového turnaje v Miami, kde rovněž vypadla ve 3. kole. "Těžko se proti ní hraje, ale především jsem dělala chyby. Měla jsem hrát daleko lépe a ona toho dobře využila," uvedla po zápase Safinová, která se na čele žebříčku WTA drží 16 týdnů.

Číňanka, které patří 23. příčka na světovém žebříčku, se proti Safinové postavila již popáté v kariéře, ale z výhry se radovala poprvé. Tentokrát však nebyla Safinová ve své kůži a dělala velké množství nevynucených chyb, především v rozhodujících fázích zápasu. Darovala tak výhru Číňance, která má na kontě tři turnajové tituly, ale poslední z roku 2006.

Přes třetí kolo prošly jen dvě hráčky z první nasazené osmičky. Turnajová dvojka Ruska Věra Zvonarevová si poradila s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou a osmička Agnieszka Radwaňská z Polska přehrála Rusku Annu Čakvetadzeovou. Naopak v noci vypadly Srbka Anna Ivanovičová i Ruska Naďa Petrovová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články