Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Světová dvojka v Česku, na pražském turnaji WTA bude hrát i Halepová

Pražský turnaj WTA ozdobí svou účastí hned několik hvězdných tenistek. Na antukových kurtech Sparty by se měly od 10. srpna představit například světová dvojka Simona Halepová, další členka elitní desítky Belinda Bencicová či někdejší wimbledonská finalistka Eugenie Bouchardová. Nejlepší přihlášenou Češkou je zatím loňská finalistka Roland Garros Markéta Vondroušová, která je 18. ve světovém žebříčku.

Prague Open se bude hrát s dotací 225 500 dolarů. Je to nový turnaj zařazený do kalendáře WTA, do něhož zasáhla pandemie nemoci covid-19 a vynutila si na přelomu dubna a května i zrušení J&T Banka Prague Open.

Turnaje pražské úrovně mohou mít obvykle jen jednu hráčku z top 10, ale vzhledem k mimořádné situaci mohli organizátoři po dohodě s WTA pozvat dvě. Celkem by mělo hrát šest tenistek z elitní dvacítky.

"Do Prahy se chystá patrně největší sportovní událost roku 2020 v České republice. Pokud se nestane něco nečekaného, tak opravdu budeme mít něco zcela mimořádného. Máme ve startovním poli hvězdy, o kterých se nám nikdy ani nesnilo. Je to nejsilnější turnaj v historii, který tady kdy byl," řekl prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka.

Je nám líto, video expirovalo.
Halepová bude na Prague Open. Těším se do překrásné Prahy, vzkázala

Speciální je účast předloňské vítězky Roland Garros a úřadující wimbledonské šampionky Halepové. "Komunikace s její manažerkou byla napřímo. Došlo i k přímému spojení, kdy jsem já se Simonou osobně diskutoval možnosti," popsal ředitel turnaje David Trunda. "Těším se na turnaj v krásné Praze. Uvidíme se v srpnu," vzkázala Halepová.

Loni v Ostravě pomohla Rumunkám k vítězství v 1. kole Fed Cupu a Kaderka byl nadšený, že ji v Česku přivítá znovu. "Je to jedna z nejsympatičtějších hráček na okruhu a skutečná hvězda. Mimo to, že je to úžasná tenistka, je to také výborný člověk," ocenil.

Bouchardová od finále Wimbledonu v roce 2014, v němž podlehla Petře Kvitové, na další výrazný výsledek čeká. V žebříčku je momentálně až na 332. místě. "Jsem nadšená, že si na Prague Open zahraju. V Praze jsem nikdy nebyla. Je to jedno z evropských měst, které jsem vždy chtěla navštívit. Takže se tam těším. Děkuji za divokou kartu," uvedla na Twitteru kanadská tenistka.

Kvitová a Plíšková hrát nebudou

Z českých hráček se do hlavní soutěže zatím dostaly ještě loňská finalistka Karolína Muchová, Barbora Strýcová a Kateřina Siniaková. Petra Kvitová se kvůli problémům s předloktím antuce vyhýbá a světová trojka Karolína Plíšková se už dříve nechala slyšet, že bude preferovat přípravu na americké betony. I ona má navíc zdravotní potíže, trápí ji zápěstí.

Pražský turnaj obvykle láká spoustu fanoušků, ale tentokrát se bude hrát bez diváků. Další podrobnosti opatření, která mají zamezit šíření koronaviru, organizátoři oznámí později. "Musel se respektovat celý manuál věcí od WTA, který teď nechci otevírat. Všechno jsme to akceptovali," vysvětlil Kaderka.

Profesionální tenisový okruh stojí od března. V posledních týdnech se konají alespoň různé exhibiční akce. Turnaje WTA by se měly spustit znovu 3. srpna, kdy je naplánován antukový podnik v Palermu. Po pražské zastávce by se hráčky měly přesunout na americké betony, ale osud tamních turnajů včetně grandslamového US Open je vzhledem ke zhoršující se situaci v USA nejistý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články