Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Svačina o návratu Šarapovové: Do půl roku může být zpátky v elitní desítce

Stuttgart - Bývalá světová jednička Maria Šarapovová na turnaji ve Stuttgartu absolvuje ostře sledovaný debut po trestu za doping. Na německé antuce bude její první soupeřkou po roce a čtvrt Italka Roberta Vinciová, jež jako mnoho dalších tenistek kritizovala, že pořadatelé Rusce usnadnili návrat udělením divoké karty. Podle komentátora ČT Marka Svačiny ale šlo ze strany vedení turnaje o vcelku pochopitelný krok. Že Šarapovová startem v Německu žádné platné pravidlo neporušuje, připouští i fedcupová reprezentantka Andrea Hlaváčková.

Sport
zdroj: ČT4

"Pravda je taková, že Maria a její tým tímhle nic neporušili. Je možné, že světová federace v reakci na to udělování divokých karet hráčům vracejícím se po dopingovém trestu nějak upraví, ale v tuhle chvíli žádný zákaz neexistuje a ona to právo má," připustila ale Andrea Hlaváčková.

Podle české tenistky kritika soupeřek na Šarapovovou nijak negativně nezapůsobí. "Ona nikdy nebyla mezi tenistkami oblíbená, a ani o to nestála. S nikým se nebavila a žila si svůj život stranou. Takže pro ni nebude tak hrozné, když se na ni budou ostatní dívat skrz prsty. Je fakt, že kdyby se chovala k ostatním jinak, tak ta kritika tak silná nebude," vysvětlila Hlaváčková.

Je nám líto, video expirovalo.
Svačina: Šarapovová je pořád hvězda, krok pořadatelů se dá pochopit

Tenisový komentátor ČT sport Marek Svačina považuje krok pořadatelů turnaje za pochopitelný. "Samozřejmě je to velká hvězda, byť vzbuzuje dost rozporuplné reakce. Ale třeba na sociálních sítích má nejvíc fanoušků ze všech hráček. Dokáže vyprodat halu a lidé za lístky na ni zaplatí rádi. Druhá věc je, že jeden ze sponzorů Šarapovové je zároveň generálním partnerem turnaje, takže to asi také hrálo jistou roli," objasnil Svačina.

Šarapovová by se měla představit i na dalších antukových turnajích v Madridu a v Římě. Otázka startu na Roland Garros zůstává zatím otevřená, pořadatelé French Open se dosud nevyjádřili.

"Normální cestou se v tuhle chvíli do Paříže kvalifikovat nemůže. Pokud na následujících třech turnajích uhraje nějaký dobrý výsledek, tak se může dostat do kvalifikace. Ale to asi není úplně její cíl, přeci jen jsou to tři náročné zápasy proti mladým zarputilým soupeřkám. Takže její tým asi udělá cokoliv, aby ji hrát nemusela," připustil Svačina.

Ruská hvězda se podle něj, přestože minulý týden oslavila už 30. narozeniny, může znovu vrátit do světové špičky. "Nebyla tam žádná pauza zaviněná zraněním ani se nevrací po mateřské přestávce. Určitě na sobě celou dobu makala, navíc má výhodu v tom, že právě teď z okruhu odešla těhotná Serena Williamsová, na kterou to nikdy neuměla. Takže během následujícího půl roku může klidně vystřelit nahoru," konstatoval expert ČT.

Pětinásobné grandslamové vítězce Šarapovové, jež turnaj ve Stuttgartu v minulosti třikrát vyhrála, v úterý vypršel patnáctiměsíční trest za užití meldonia, které brala dlouhodobě, údajně ale nevěděla, že se od 1. ledna 2016 dostalo na listinu zakázaných látek. Pozitivní test měla loni na Australian Open.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články