Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Suverénní Federer má v Cincinnati na dosah šestý titul

Cincinnati (USA) – Že turnaj v Cincinnati patří k jeho nejoblíbenějším, opět dokazuje Roger Federer. Švýcarský tenista si na americkém podniku zahraje již o šestý titul, když v semifinle zdolal hladce 6:2, 6:3 Kanaďana Milose Raonice. Jeho finálovým soupeřem bude Španěl David Ferrer, s nímž ještě nikdy neprohrál.

Roger Federer
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Scott Stuart

Třiatřicetiletý Federer vyhrál v první sadě proti Raonicovi všech 16 bodů při svém podání a zápas ukončil za 68 minut. Týden před startem US Open si tak zahraje druhé finále během sedmi dnů, minulou neděli neúspěšně bojoval o titul v Torontu s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou.

"Hraju o hodně lépe než loni. Pohybuju se bez problémů. Jsem rád, že to výsledky potvrzují, teď je to mnohem větší zábava," pochvaloval si Federer, jenž byl rád, že se mu vyhnuly větší výkyvy v průběhu sezony při změně povrchů. "Pro sebevědomí je skvělé, že dokážu přejít z antuky na trávu a poté na tvrdý povrch a stále hraju dobře," dodal Švýcar.

Aktuálně třetí hráč světa si zahraje své osmé finále sezony a bude usilovat o třetí titul, jenž by byl také jeho jubilejním 80. v kariéře. Se svým dnešním soupeřem Ferrerem, který v semifinále vyřadil 6:3, 6:2 Juliena Benneteaua, vyhrál všech 15 dosavadních vzájemných duelů.

V ženském finále se utká aktuální světová jednička Serena Williamsová se Srbkou Anou Ivanovičovou. Americká favoritka porazila v semifinále 2:6, 6:2, 6:4 Dánku Caroline Wozniackou, Ivanovičová po téměř tříhodinovém boji zdolala 6:2, 5:7, 7:5 Rusku Marii Šarapovovou.

Ve vzájemných duelech má navrch Williamsová, jež jich vyhrála šest ze sedmi včetně dva týdny starého čtvrtfinále na turnaji ve Stanfordu.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati v USA (tvrdý povrch):

Muži:

Dvouhra - semifinále: Federer (2-Švýc.) - Raonic (5-Kan.) 6:2, 6:3.

Ženy:

Dvouhra - semifinále: Ivanovičová (9-Srb.) - Šarapovová (5-Rus.) 6:2, 5:7, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články