Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Suspendovaný Nastase předával trofeje na turnaji v Madridu

Madrid – Ilia Nastase navzdory vyšetřování ITF předával trofeje na turnaji WTA v Madridu. Sedmdesátiletá bývalá světová jednička měla během dubnového utkání Fed Cupu proti Británii v roli kapitána rumunského týmu nevhodné poznámky na Serenu Williamsovou a urážel soupeřky. Jeho účast ve španělské metropoli proto ostře kritizoval šéf ženské tenisové asociace.

Illie Nastase se Simonou Halepovou
zdroj: Reuters

"Bylo to úžasné finále. Jediným stínem je ale pozvání pana Nastaseho, aby se účastnil předávání trofejí. Na kurtu neměl co dělat," uvedl šéf WTA Steve Simon po finále, v němž Nastaseho krajanka Simona Halepová porazila 7:5, 6:7, 6:2 Francouzku Kristinu Mladenovicovou a obhájila loňský titul.

"ITF ho za jeho urážlivé chování dočasně suspendovala a my jsme zrušili jeho akreditaci na akcích WTA, dokud nebude ukončeno vyšetřování. Od Madrid Open je nezodpovědné a neakceptovatelné, že mu udělilo oficiální roli," řekl Simon.

Je nám líto, video expirovalo.
Titul v Madridu slaví Simona Halepová

Nastaseho přítomnost na kurtu se nicméně dala předpokládat díky tomu, že majitelem turnaje je jeho krajan, dlouholetý přítel a bývalý deblový partner Ion Tiriac. Jméno tohoto osmasedmdesátiletého rumunského miliardáře nese i trofej, kterou za vítězství dostala Halepová, jež navíc v proslovu výslovně poděkovala Nastasemu. "Ilie, díky, že jsi přišel. Vždy jsi mě podporoval," řekla tenistka, jež pod Nastasem hrála i kontroverzní fedcupový duel v Konstantě.

Během něj se Nastase postaral o negativní publicitu už na tiskové konferenci při losu, kdy mikrofony zachytily, jak o těhotné Sereně Williamsové říká: "Jsem zvědavý, jakou její dítě bude mít barvu. Čokoládovou s mlékem?" uvedl s narážkou na to, že Williamsová je černoška a její snoubenec Alexis Ohanian běloch.

Druhý den byl pak dvojnásobný grandslamový vítěz vykázán z lavičky a ze stadionu za to, že vulgárně urážel britskou tenistku Johannu Kontaovou i kapitánku Anne Keothavongovou. Proti jeho účasti se už vyslovili organizátoři obou příštích grandslamů Roland Garros a Wimbledonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články