Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Strýcová zametla s Muguruzaovou, Kristýna Plíšková trápila Kerberovou

Eastbourne (Británie) – V jednoznačnou záležitost se změnil zápas 2. kola mezi Barborou Strýcovou a Garbině Muguruzaovou ze Španělska. Česká tenistka totiž porazila favorizovanou soupeřku 6:1, 6:0. Blízko senzačnímu postupu byla Kristýna Plíšková. Světovou jedničku Angelique Kerberovou z Německa měla doslova na lopatě, ale dva potřebné míčky neuhrála a musela skousnout porážku 4:6, 6:1 a 7:5. 

Strýcová si proti předloňské finalistce Wimbledonu Muguruzaové pomohla pěti esy, odvrátila všech pět brejkbolů a střetnutí ukončila bez jedné minuty za hodinu. Španělskou rivalku zdolala podruhé v kariéře a snížila skóre ve vzájemné bilanci na 2:3.

Kristýnu Plíškovou dělily od vítězství dva míče

Plíšková získala nad Kerberovou první set díky brejku z deváté hry, ale ve druhém prohrála od stavu 1:1 pět gamů v řadě. Souboj levaček tak rozhodla třetí sada.

Češka ztratila podání na 1:2, pak si nechala ledovat levý loket a vzápětí získala brejk zpět. Za stavu 5:4 a 30:30 ji dělily dva míče od výhry, ale loňská finalistka Wimbledonu Kerberová trefila dva dobré servisy. Plíšková poté zkazila tři forhendy a přišla čistou hrou o servis. Němka už zápas nepustila a vyhrála za hodinu a půl.

"První kola jsou vždy nebezpečná. Ona výborně podávala, já se snažila soustředit na return a na konci jsem to zvládla. Jsem ráda, že jsem zpět na trávě, na kterou mám z loňska tak krásné vzpomínky," řekla Kerberová v rozhovoru na kurtu.

Němka má šanci udržet pozici jedničky, o kterou ji v Eastbourne může připravit Rumunka Simona Halepová. Pokud Kerberová postoupí do čtvrtfinále či semifinále, musí hrát Halepová finále, a pokud se utkají v boji o titul, jedničkou bude vítězka.

Djokovič odstartoval wimbledonskou generálku skalpem Pospisila 

První letošní zápas na trávě vyhrál nejvýše nasazený hráč 6:4, 6:3 nad Kanaďanem Vaskem Pospisilem. Srbský gladiátor obvykle před Wimbledonem nikde nehrál. V letošní sezoně, ve které se mu stále nedaří podle představ, se ovšem rozhodl udělat změnu. Při prvním startu po vyřazení ve čtvrtfinále French Open sice musel v úvodním gamu odvracet dva brejkboly, pak se ale rozehrál a za hodinu a půl proměnil druhý mečbol.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková v Eastbourne nestačila na Kerberovou

Tenisový turnaj mužů a žen v Eastbourne (tráva):

Muži (dotace 693 910 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo: M. Zverev (6-Něm.) - R. Harrison (USA) 6:4, 7:6 (11:9), Gasquet (7-Fr.) - Tiafoe (USA) 5:7, 7:6 (7:4), 6:3. 

2. kolo: Djokovič (1-Srb.) - Pospisil (Kan.) 6:4, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo: Veselý, Schwartzman (ČR/Arg.) - Clayton, O'Mara (Brit.) 6:4, 3:6, 10:7.

Ženy (dotace 819 000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo: Halepová (2-Rum.) - Tuan Jing-jing (Čína) 3:6, 6:3, 6:2, Pironkovová (Bulh.) - Niculescuová (Rum.) 6:0, 6:4, Strýcová (ČR) - Muguruzaová (11-Šp.) 6:1, 6:0, Kontaová (5-Brit.) - Cirsteaová (Rum.) 6:2, 6:2, Wozniacká (6-Dán.) - Ósakaová (Jap.) 6:2, 7:6 (7:5), Pcheng Šuaj (Čína) - Bacsinszká (15-Švýc.) 7:6 (9:7), 2:6, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo: Peschkeová, Grönefeldová (ČR/Něm.) - Atawová, Rosolská (USA/Pol.) 7:6 (7:4), 6:1, Melicharová, Smithová (USA/Brit.) - Hradecká, Siniaková (4-ČR) 7:6 (7:5), 6:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články