Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Strýcová: Uvolním se v deblu, ale v singlu chci až příliš

Barboře Strýcové se v posledních měsících nedaří, což se potvrdilo i na Prague Open. Po vypadnutí v prvním kole si česká hráčka snaží spravit chuť alespoň ve čtyřhře s Barborou Štefkovou. Strýcová přiznává, že na rozdíl od singlu se v deblu dokáže uvolnit.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

"Mrzí mě to třikrát víc, protože to bylo doma před takovým skvělým publikem," litovala Strýcová. "Nesmím se v tom utápět, ale koukat dopředu," dodala hráčka, která podlehla v 1. kole Italce Camile Giorgiové. "V prvním setu mi nedala čuchnout. Pak se mi podařilo ji donutit chybovat, ale v závěru jsem byla pasivní a to byla chyba," řekla.

Chuť si v úterý spravila výhrou ve čtyřhře, další v narychlo sestaveném páru s Barborou Štefkovou přidaly ve středu a už jsou v semifinále. "V deblu se uvolním a mám pocit, že to není zas tak v uvozovkách důležitý. V singlu ale hrozně moc chci, což je možná ta chyba. Jsem emotivní a chci výhry někdy až moc," uvedla.

Připustila, že se proto ocitla v začarovaném kruhu. Přitom podle svých slov nehraje špatně. "Akorát řeším situace blbě. Třeba za stavu po třiceti do toho nejdu," řekla. V tenisu už podobné období mnohokrát zažila a věří, že se zvedne. "Nehroutím se z toho," ujistila plzeňská rodačka. 

V Praze hraje ve dvojici se Štefkovou, protože se přihlásila na poslední chvíli. Jinak odehraje antuku s Andreou Sestini Hlaváčkovou. "Potřebujeme víc zápasů, zvyknout si na sebe, jak ta druhá řeší situace. Moc se na to těším a věřím, že můžeme zahrát dobré výsledky," řekla před turnaji v Madridu, Římě a na French Open.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články