Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Strýcová: Utkání s Bacsinszkou? Asi můj nejlepší singl ve Fed Cupu

Lucern (Švýcarsko) - Barbora Strýcová zvládla první semifinálovou dvouhru ve Fed Cupu na jedničku. Švýcarce Timee Bacsinszké dala nejdříve "kanára", ve druhém setu zvítězila 6:2. "Na kurtu to ale nebylo jednoduché, jak se ten výsledek zdá," řekla třicetiletá tenistka. 

Je nám líto, video expirovalo.
Strýcová: Můj nejlepší singlový zápas ve Fed Cupu

"Myslím, že jsem odehrála skoro bezchybný zápas, moc jsem si to užívala. Asi můj nejlepší singlový zápas ve Fed Cupu," zhodnotila Strýcová v rozhovoru pro ČT sport. Naposledy zvítězila ve dvouhře ve Fed Cupu v roce 2007.

Třiatřicátá hráčka světa byla ráda, že svůj čtvrtý zápas proti Bacsinszké zvládla. "Byl to i rychlý zápas na mé poměry, skoro každý totiž hraju nad hodinu a půl," řekla s úsměvem. Dvouhru zvládla za hodinu a pět minut.

Do utkání nešla pod vyloženým tlakem, i když přiznává, že je tam vždycky. "Ale snažila jsem se ho vyprostit z hlavy a zápas si užít. Na Bacsinszkou byl ještě větší tlak. Cítila jsem z ní nervozitu a že z bekhendu netlačí jako vždycky a já jsem toho využila," řekla Strýcová.

"I když je tu jen pár českých fanoušků, strašně moc mi pomáhali. Nesoustředila jsem se moc na skóre, v hlavě jsem si jela jen to svoje, být trpělivá a jet si taktiku, kterou jsme si stanovili," řekla Strýcová.

Pokyny kapitána Petra Pály zněly jasně: zůstat na kurtu co nejdéle, chodit na síť, hrát odvážně a být trpělivá. "A to se mi dařilo. Taky jsem dnes celkem dobře servírovala," dodala Strýcová, který pociťovala, že její fyzička šla trochu dolů za stavu 4:2. "Bylo tam 0:30, tam trochu nervy hrozily. Ale servírovala jsem dobře, zvládla jsem to. Hlavně poslední game byl strašně důležitý. Doservírovávat to by nebylo jednoduché," uvedla Strýcová

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články