Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Strýcová ukončila sezonu poprvé jako deblová světová jednička

Barbora Strýcová zakončila tenisový rok jako světová jednička ve čtyřhře. Ceněný primát si zajistila již v sobotu postupem do finále Turnaje mistryň. V čele singlového pořadí zůstala Australanka Ashleigh Bartyová, za šampionkou Masters skončila druhá semifinalistka ze Šen-čenu Karolína Plíšková. Petra Kvitová je sedmá.

Barbora Strýcová
zdroj: REUTERS autor: Adam Davy

Strýcová končí sezonu jako deblová jednička poprvé v kariéře a ve 33 letech. Největší letošní úspěch ve čtyřhře vybojovala s tchajwanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej triumfem ve Wimbledonu. Společně získaly celkem čtyři tituly.

"Je to neuvěřitelný moment v mé kariéře a chci moc poděkovat Sie Šu-wej, s kterou jsem odehrála většinu sezony a která mi pomohla tohoto cíle dosáhnout," uvedla Strýcová. "Mám za sebou fantastický rok a skončit na vrcholu deblového žebříčku je úžasný pocit," dodala třiatřicetiletá hráčka.

V konečném žebříčku čtyřhry je české jméno nejvýše druhým rokem za sebou, loni to dokázaly společně Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Před nimi vládly deblu legendární Martina Navrátilová, Helena Suková či Jana Novotná.

Je nám líto, video expirovalo.
Strýcová Turnaj mistryň v deblu nevyhrála

V čele mužského žebříčku dvouhry Rafael Nadal podle očekávání vystřídal Novaka Djokoviče. Srbský tenista sice vyhrál v neděli turnaj v Paříži, ale doplatil na to, že na předchozím Masters v Šanghaji neobhájil body za loňský titul. Již před dvěma týdny tak bylo jasné, že na trůnu usedne letos poprvé Nadal.

O post jedničky by se oba měli utkat na Turnaji mistrů v Londýně. Španěl má v dnešním novém pořadí náskok 640 bodů. Pařížský turnaj nedohrál kvůli zranění v podbřišku, na vrcholu sezony od neděle v londýnské O2 areně ale chybět nechce.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články