Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Strýcová si v Dubaji poradila s Ivanovičovou a je v semifinále

Dubaj - Tenistka Barbora Strýcová ve čtvrtfinále v Dubaji porazila Anu Ivanovičovou ze Srbska 7:6 a 6:3. Češka postoupila po více než roce na WTA Tour do semifinále, v kterém ji čeká Francouzka Caroline Garciaová. Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Marseille do čtvrtfinále.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK/AP

"Jsem ze svého výkonu potěšená. Zápasy s Anou jsou vždy náročné, protože trefuje míče tvrdě, ale já jsem odehrála výborný zápas," řekla Strýcová na kurtu. Bez výrazných chyb hrající Strýcová šla v obou setech první do brejku. V úvodní sadě ale výhodu neudržela a o zisku setu rozhodla až v tie-breaku.

I ve druhém setu o brejk přišla, ale pak vyhrála zbylé dvě hry, tu poslední bez ztráty fiftýnu. Strýcová porazila Ivanovičovou po třech prohraných zápasech, v kterých nezískala proti bývalé světové jedničce ani set. "Musela jsem něco změnit. Předtím jsem hrála moc vzadu, teď jsem do toho víc šla a dobře jsem returnovala," řekla.

S Garciaovou má fedcupová vítězka Strýcová pozitivní bilanci 3:1, naposledy ji porazila letos v 1. kole Australian Open. "Bude to zábava," těšila se a měla radost z vydatné podpory českých fanoušků v Dubaji. "Mám dojem, že hraju doma," doplnila. Strýcová může postoupit do finále dvouhry na okruhu WTA poprvé od října 2014. Jediný titul získala v Québecu před pěti lety.

Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Marseille do čtvrtfinále

Druhý nasazený hráč, jenž při posledním startu v Marseille v roce 2013 došel až do finále, porazil ve druhém kole Alexandera Zvereva 6:3, 3:6, 7:5. Třicetiletý Berdych v duelu s německým talentem přišel jako první o podání, okamžitě ale osmnáctiletému soupeři brejk oplatil a úvodní set za 35 minut vyhrál. Vyrovnanou druhou sadu rozhodl Zverev v osmé hře, v níž podruhé získal Berdychův servis.
 
V rozhodujícím dějství Berdych sebral soupeři podání v šestém gamu, následně ale nevyužil dva mečboly a Zverev vyrovnal na 5:5. Český tenista nakonec postoupil až po dvou hodinách a sedmi minutách. Jediný předchozí duel s aktuálně 56. hráčem světového žebříčku vloni ve Stockholmu Berdych vyhrál bez ztráty setu.
 
O postup do semifinále se osmý hráč světového žebříčku střetne s Davidem Goffinem. S šestým nasazeným Belgičanem se dosud utkal jen jednou, duel v úvodním kole na US Open v roce 2012 vyhrál.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy