Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Strýcová si v Birminghamu zahraje o titul, v semifinále otočila zápas s Vandewegheovou

Birmingham - Tenistka Barbora Strýcová postoupila na trávě v Birminghamu podruhé v sezoně do finále turnaje WTA. Česká reprezentantka, jenž na zdejším turnaji hrála o titul už v roce 2014, zdolala v semifinále navzdory katastrofálnímu začátku Američanku Coco Vandewegheovou za dvě hodiny a 11 minut 2:6, 6:4, 6:3.

Strýcová slaví postup do finále turnaje WTA v Birminghamu
zdroj: REUTERS autor: Andrew Couldridge

O druhý titul v kariéře se třicetiletá Strýcová utká s další Američankou Madison Keysovou, kterou v předchozích třech vzájemných duelech porazila jen jednou. Sedmá nasazená hráčka vyřadila turnajovou pětku Carlu Suárezovou ze Španělska rovněž ve třech setech 3:6, 6:3, 7:6 a v příštím týdnu se poprvé v kariéře posune do elitní desítky pořadí WTA.

"V posledních třech týdnech jsem s ní (Keysovou) dvakrát prohrála, takže se prostě budu snažit hrát co nejlépe a něco oproti minulým zápasům změnit," uvedla Strýcová k plánu na nedělní finále. "Bude to ale úplně něco jiného, protože se utkáme na trávě," dodala s odkazem na předchozí antukové porážky.

Třicátá tenistka světového žebříčku nastoupila k duelu s Vandewegheovou se zatejpovaným pravým stehnem a zdálo se, že si na ní páteční nahuštěný program vybral svou daň. Třikrát přišla o podání a prohrávala už 0:5. Hrozbu kanára zažehnala úspěšným brejkem a následně poprvé udržela vlastní servis, set už ale nezachránila.

Také ve druhé sadě šla jako první do vedení soupeřka, Strýcová ale tentokrát dokázala okamžitě odpovědět a v desáté hře si dalším brejkem vynutila třetí set. V něm si vypracovala náskok 5:2 a duel mohla ukončit už v osmé hře při podání Američanky, ta ale první dva mečboly odvrátila. V dalším gamu už ale fedcupová šampionka na druhý pokus postup vybojovala.

"Fyzicky to nebylo snadné. Ale pro ni to bylo stejné, odehrála (v pátek) dva zápasy. Psychicky to bylo taky těžké, ale zvládla jsem to o něco lépe," řekla Strýcová. "Musím říct, že to bylo jako na horské dráze. Coco hrála v prvním setu vážně dobře a hodně rychle, já se jen snažila udržet," uvedla česká tenistka s tím, že ve druhém setu se situace na kurtu začala trochu otáčet.

"Bojovala jsem o každý bod a nakonec se to přiklonilo ke mně," dodala. Strýcovou, jež v pátek odehrála kvůli skluzu, který v programu zavinil déšť, tři zápasy, dnes čeká ještě semifinále čtyřhry. Spolu s Karolínou Plíškovou hrají proti domácímu páru Naomi Broadyová, Heather Watsonová. 

Tenisový turnaj žen v Birminghamu (tráva, dotace 846 000 dolarů):

Dvouhra - semifinále: Strýcová (ČR) - Vandewegheová (USA) 2:6, 6:4, 6:3, Keysová (7-USA) - Suárezová (6-Šp.) 3:6, 6:3, 7:6 (7:3).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články