Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Strýcová si na Prague Open střihne čtyřhru s Halepovou, scházet nebude ani Kristýna Plíšková

Ozdobou blížícího se Prague Open bude bezesporu pár Barbora Strýcová - Simona Halepová. Světová deblová dvojka z Česka a druhá hráčka singlu z Rumunska si totiž příští týden zahrají společně čtyřhru. Do hlavní soutěže se ve dvouhře dostala jako pátá z domácích tenistek Kristýna Plíšková.

Tenistka Simona Halepová
zdroj: ČTK/AP autor: Christophe Ena

Turnaj s dotací 225 500 dolarů začne o víkendu kvalifikací a hlavní soutěž odstartuje v pondělí. Hrát se bude bez fanoušků a s výjimkou televize i bez přítomnosti médií za přísného bezpečnostního režimu. "Opatření jsou extrémní, ale věřím, že vše dopadne dobře," řekl ředitel turnaje David Trunda.

Startovní listina se neustále vyvíjí, ale účast loňské vítězky Wimbledonu Halepové by měla být jistá. Rumunka má přiletět v pátek a vedle singlu si zahraje i debl se Strýcovou, loňskou vítězkou čtyřhry v All England Clubu. "Minutu před tiskovou konferencí nám to potvrdila. Z jejich společného páru máme velkou radost," pokračoval Trunda.

Domácí zástupkyně ve dvouhře Markétu Vondroušovou, Karolínu Muchovou, Barboru Strýcovou a Kateřinu Siniakovou doplní v pavouku Kristýna Plíšková. Do soutěže se dostala po odhlášení čtveřice hráček - mezi nimi například Estonky Anett Kontaveitové, Polky Igy Šwiatekové či Marie Sakkariové z Řecka.

"Ke změnám v přihláškách dochází na základě vývoje současné zdravotní situace v okolních zemích a vše se mění velmi rychle," vysvětlil Trunda.

Pořadatelé mají k dispozici ještě dvě divoké karty. Jasno o složení turnaje bude nejpozději v pátek v 16:00, los hlavní soutěže se uskuteční v sobotu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články