Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Strýcová se Sie Šu-wej Turnaj mistryň nevyhrály, ve finále získaly jen čtyři hry

Barbora Strýcová prohrála se Sie Šu-wej ve finále čtyřhry na Turnaji mistryň v Šen-čenu s Maďarkou Tímeou Babosovou a Francouzkou Kristinou Mladenovicovou 1:6 a 3:6. Vítězky v Číně nenašly přemožitelky a rozdělí si milion dolarů, nejvyšší odměnu v historii čtyřhry.

Barbora Strýcová se Sie Šu-wej
zdroj: ČTK/ZUMA

Strýcová měla před utkáním jistotu, že zakončí rok v čele deblového světového žebříčku, což dokázala poprvé v kariéře. Triumfální tečka ale chyběla.

"Byla jsem strašně unavená, zabrala jsem o půl šesté ráno. Ale to není výmluva. Soupeřky hrály extrémně dobře. Vůbec nás k ničemu nepustily, neměly jsme šance se do toho dostat," řekla Strýcová serveru iDnes a Radiožurnálu.

Austrálie určitě, pak se uvidí

Plzeňská rodačka, která zvažovala, že po sezoně ukončí kariéru, v Číně řekla, že určitě plánuje turnaje v Austrálii. "Miluju tu zemi i tamní lidi a teplo. Jinak zatím není víc co rozklíčovat. Další rozhodnutí budu dělat postupem času. Taky záleží na tom, jak se budu cítit fyzicky, tělo už se nějakým způsobem ozývá," řekla. Další program tak bude řešit operativně, třeba i svoji účast na olympijských hrách v Tokiu.

Je nám líto, video expirovalo.
Strýcová Turnaj mistryň v deblu nevyhrála

Strýcová se Sie Šu-wej letos získaly čtyři tituly včetně wimbledonského vavřínu. Ve dvouhře si navíc česká tenistka v All England Clubu zahrála semifinále.

Začalo to ztraceným servisem

V utkání o titul v Šen-čenu se ale Strýcové se Sie Šu-wej nedařilo tolik jako v semifinále. Strýcová začala zápas po dvojchybě ztrátou podání a se spoluhráčkou nestačily na agresivní hru soupeřek. Na úvod druhé sady sice vzaly servis Babosové, ale o brejk hned přišly a znovu už jen dotahovaly.

Deblový titul na Masters z českých tenistek v minulosti slavily Andrea Sestini Hlaváčková, Hana Mandlíková, Helena Suková a Jana Novotná. Rekordních 11 trofejí má legendární Martina Navrátilová, ta ale vyhrála vždy jako Američanka.

Babosová s Mladenovicovou jsou prvním párem po 11 letech, který na Turnaji mistryň obhájil titul. Dvakrát po sobě naposledy vyhrály Cara Blacková z JAR a Američanka Liezel Huberová v letech 2007 a 2008.

Babosová vyhrála čtyřhru na Turnaji mistryň potřetí za sebou, poprvé to dokázala předloni se Sestini Hlaváčkovou. Třikrát po sobě před ní naposledy uspěla Američanka Lindsay Davenportová v letech 1996-98, přičemž v roce 1997 vyhrála s Novotnou.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články