Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Strýcová s Kvitovou jdou v Sydney dál, Šafářová po nevyužitých mečbolech končí

S rozdílnou úspěšností si počínají české tenistky na turnajích v Austrálii. Do 2. kola v Sydney se dostala Barbora Strýcová a Petra Kvitová. Vypadla naopak Lucie Šafářová, jež nevyužila proti bývalé světové jedničce Němce Angelique Kerberové dva mečboly. V Hobartu uspěla osmnáctiletá Markéta Vondroušová. Na podniku končí Kristýna Plíšková.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Dvojnásobné wimbledonské šampionce Kvitové usnadnila postup Mirjana Lučičová-Baroniová. Pětatřicetiletá Chorvatka a senzační semifinalistka loňského Australian Open byla od začátku pod velkým tlakem a po prvním setu za stavu 6:1 pro českou tenistku vzdala. Podle WTA byla důvodem nemoc.

Šampionka ze Sydney z roku 2015 Kvitová si zahraje o čtvrtfinále s italskou kvalifikantkou Camilou Giorgiovou, přemožitelkou vítězky US Open Sloane Stephensové. Generálka na Australian Open je pro Kvitovou prvním turnajem v sezoně poté, co se z Brisbane kvůli virovému onemocnění odhlásila.

Šafářová se Strýcovou společně v Sydney hrají čtyřhru, ale v singlu měly rozdílný osud. Strýcová udolala Darju Kasatkinovou 7:5, 1:6 a 6:4, byť v rozhodujícím setu prohrávala 0:3. Její další soupeřkou bude jiná Ruska Jekatěrina Makarovová.

Šafářová v zápase s Kerberovou, přerušeném dvakrát kvůli dešti, vyhrála nejprve tie-break 7:3, ale ve druhé zkrácené hře nevyužila dva mečboly a podlehla Němce 8:10. Ve třetí sadě už česká tenistka nestačila a uhrála jen dva gamy.

Za posledních pět let Šafářová na Kerberovou narazila jen dvakrát a vždy uspěla. Německá tenistka však byla rozehraná z vydařeného Hopman Cupu a hodila za hlavu špatnou minulou sezonu. "Roku 2017 jsem řekla sbohem. Zapomněla jsem a začínám od nuly. Chci hrát jako předtím: trpělivě, bojovně..." řekla Kerberová, vítězka Australian Open z roku 2016.

Vondroušová si zahraje o druhé čtvrtfinále v kariéře

Vondroušová zdolala Rusku Natalji Vichljancevovou bez ztráty podání 6:4, 6:3 a o druhé čtvrtfinále na okruhu WTA v kariéře si zahraje s Chorvatkou Donnou Vekičovou.

Kristýna Plíšková po bitvě podlehla Kirsten Flipkensové a stejně jako loni v Hobartu skončila už v prvním kole. Proti Belgičance neudržela vedení 1:0 na sety, za stavu 3:3 ve třetí sadě už nezískala ani game a prohrála 7:5, 5:7 a 3:6. Flipkensová ji zdolala i potřetí v kariéře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články