Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Strýcová předvedla v Dubaji velký obrat, Kvitová je už ze hry venku

Dubaj – Barbora Strýcová postoupila na turnaji v Dubaji do čtvrtfinále. Němku Julii Görgesovou ve druhém kole udolala po velkém obratu za hodinu a 45 minut 2:6, 6:3, 6:1. Její další soupeřkou bude bývalá světová jednička Ana Ivanovičová ze Srbska, která vyřadila nejvýše nasazenou Rumunku Simonu Halepovou.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Kvitová musela na svůj zápas dlouho čekat kvůli dešti, ale začátek jí pak vyšel fantasticky. První set vyhrála s nulou a ve druhém vedla 3:1, jenže pak dvakrát ztratila podání a za stavu 4:5 čelila třem setbolům. Ty sice ještě odvrátila, ale v tie-breaku potom uhrála jediný míč.

Výhodu brejku nedokázala Kvitová využít ani v rozhodujícím dějství, od stavu 3:1 prohrála pět gamů za sebou a dvouhodinový zápas ztratila.

Šedesátá hráčka světového žebříčku Brengleová ji porazila i v druhém vzájemném utkání, poprvé se jí to povedlo loni ve Stuttgartu. Kvitová tak dosud v letošní sezoně vyhrála jediný zápas, když postoupila do druhého kola Australian Open. Spolu s vystoupením ve Fed Cupu má bilanci 1:5.

Devětadvacetiletá Strýcová vstoupila do utkání ztrátou servisu a hra se jí nedařila podle představ. Na kurtu házela raketou a úvodní set za půl hodiny ztratila.

Rychlé zklidnění nepřinesla fedcupové reprezentantce ani porada s trenérem Tomášem Krupou mezi sety a ve druhé sadě brzy prohrávala 0:3. Teprve pak nastal obrat, Strýcová vyhrála devět her v řadě a zápas už nepustila.

Tenisový turnaj žen v Dubaji (tvrdý povrch, dotace dva miliony dolarů):

Dvouhra - 2. kolo: Strýcová (ČR) - Görgesová (Něm.) 2:6, 6:3, 6:1, Brengleová (USA) - Kvitová (4-ČR) 0:6, 7:6 (7:1), 6:3, Svitolinová (Ukr.) - Muguruzaová (2-Šp.) 7:6 (7:3), 6:3, Ivanovičová (Srb.) - Halepová (1-Rum.) 7:6 (7:2), 6:2, Garciaová (Fr.) - Suárezová (3-Šp.) 4:6, 6:4, 6:3, Vandewegheová (USA) - Mladenovicová (Fr.) 7:5, 3:6, 6:4, Erraniová (It.) - Švedovová (Kaz.) 6:3, 6:0, Petkovicová (Něm.) - Jankovičová (Srb.) 6:3, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články