Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Strýcová postoupila v Birminghamu do čtvrtfinále. A dál jde i v deblu

Birmingham - Barbora Strýcová slaví postup na trávě v Birminghamu do čtvrtfinále. Česká tenistka přešla mezi osm nejlepších po výhře nad Britkou Heather Watsonovou ve dvou setech 7:5 a 6:4. V dalším kole na Strýcovou čeká Bulharka Tsvetana Pironkovová. Mezi posledních osm postoupila Strýcová letos na okruhu WTA počtvrté, dál šla jen v Dubaji, kde si zahrála ve finále.

Třicetiletá finalistka zdejšího podniku z roku 2014 vstoupila do utkání brejkem, v desáté hře ale úvodní set nedokázala dopodávat a soupeřka vyrovnala na 5:5. Vzápětí však Strýcová opět sebrala Watsonové servis a na druhý pokus set získala.

Ve druhém mohla duel ukončit už v deváté hře při podání soupeřky, Britka ale postupně odvrátila tři mečboly. Třicátá hráčka světového žebříčku tak postup zpečetila až při vlastním servisu.

V Birminghamu bude její další soupeřkou Tsvetana Pironkovová. S Bulharkou, která do hlavní soutěže prošla z kvalifikace, se utká pošesté v kariéře, ve vzájemné bilanci ztrácí 2:3. Naposledy se letos v Dubaji radovala Strýcová.

Maratonský den pak česká tenistka korunovala postupem ve čtyřhře. Spolu s Karolínou Plíškovou porazily chorvatsko-australský pár Darja Juraková, Anastasia Rodionovová a čeká je semifinále. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články