Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Strýcová postoupila do čtvrtfinále, Koukalové odstoupila Serena Williamsová

Bastad (Švédsko) - Barbora Strýcová postoupila na antuce v Bastadu popáté v sezoně do čtvrtfinále turnaje WTA. Česká reprezentantka, která plní ve Švédsku roli třetí nasazené, porazila Rusku Jevgenii Rodinovou 6:4, 6:1. Koukalová profitovala z odstoupení světové jedničky Sereny Williamsové, kterou do duelu druhého kola nepustil zraněný loket.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK/AP/ autor: Rick Rycroft

Strýcová, která plní ve Švédsku roli třetí nasazené, porazila Rusku Jevgenii Rodinovou 6:4, 6:1. Čtvrtfinále turnaje WTA si zahraje popáté v sezoně, naposledy prošla mezi osm nejlepších v dubnu v Praze.

Devětadvacetiletá Strýcová sice začala zápas ztrátou podání, brzy ale vyrovnala a v klíčové maratonské deváté hře odvrátila pět brejkolů. Ujala se vedení 5:4 a v následujícím gamu při podání soupeřky set získala. Ve druhé sadě šla rychle do vedení 4:0, než zaváhala při svém podání a darovala soupeřce bod. Další zaškobrtnutí už ale nepřipustila a po hodině a 17 minutách proměnila třetí mečbol.

Ve čtvrtfinále se Strýcová utká se švédskou jedničkou Johannou Larssonovou, s níž má pozitivní vzájemnou bilanci 2:1.

Třiatřicetiletá Koukalová se měla popáté v kariéře utkat s hvězdnou Američankou Williamsovou a doufala, že naváže na svou jedinou výhru z Marbelly 2009. Nakonec se jí to podařilo, nicméně díky tomu, že čerstvá wimbledonská vítězka k utkání nenastoupila. Světová jednička pocítila při dnešním dopoledním tréninku bolest v lokti a turnajový lékař jí doporučil zápas vzdát. V semifinále se Koukalová střetne s Julijí Putincevovou z Kazachstánu.

Jako jediná z českého tria v Bastadu neprošla do čtvrtfinále turnajová šestka Siniaková, jež prohrála vyrovnaný duel s domácí držitelkou divoké karty Rebeccou Petersonovou 5:7 a 6:7.

Tenisový turnaj žen ve švédském Bastadu (antuka, dotace 250.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo: Strýcová (3-ČR) - Rodinová (Rus.) 6:4, 6:1, Petersonová (Švéd.) - Siniaková (6-ČR) 7:5, 7:6 (8:6), Putincevová (Kaz.) - Limová (Fr.) 6:0, 1:6, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články