Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Strýcová po senzační výhře: Neuvěřitelné. Je to jako sen

Melbourne – Byla jasnou outsiderkou a na kurt šla s tím, že může pouze překvapit. Barbora Strýcová však proti Garbině Muguruzaové předvedla skvělý výkon a třetí nasazenou hráčku vyprovodila z Australian Open ve dvou setech. Česká tenistka po zápase proto zářila štěstím a přiznala, že o podobném úspěchu se jí ani nesnilo.

Slavící Barbora Strýcová
zdroj: ČTK/AP/ autor: Vincent Thian

"Je to jedno z mých největších vítězství. Kdyby mi toto někdo řekl před turnajem, tak mu nebudu věřit. Je to jako sen," radovala se devětadvacetiletá Strýcová v Melbourne po výhře nad španělskou favoritkou 6:3 a 6:2.

Strýcové k druhé výhře nad hráčkou světové desítky na grandslamu v kariéře pomohla i zkušenost z Fed Cupu proti Ruskám. "Ve spoustě věcí. Díky tomu můžu hrát takové velké zápasy a zároveň to zvládat v hlavě," řekla Strýcová. V listopadu spolu s Karolínou Plíškovou rozhodly za stavu 2:2 o českém triumfu.

Je nám líto, video expirovalo.
Strýcová: Je to jako sen

V prosinci pak tvrdě pracovala na kondici. "Museli jsme všechno namačkat do tří týdnů, neměli jsme moc času a příliš jsem si neodpočinula," řekla 48. hráčka světa, která do sezony vstoupila s novým trenérem Igorem Bruknerem. Zároveň jí stále radí Tomáš Krupa, s kterým spolupracovala loni. Krupa nyní vede Jiřího Veselého.

Před cestou do Melbourne Strýcová vyhrála na dvou turnajích jen jeden zápas. "Rozpoložení nebylo nic moc, ale pak jsem si řekla, že vlastně o nic nejde," uvedla tenistka. V aréně Roda Lavera se pod zataženou střechou cítila výborně. "Pro takovéhle zápasy hrajeme tenis a vůbec jsem nebyla nervózní," řekla.

Loňská finalistka Wimbledonu Muguruzaová udělala v utkání 32 nevynucených chyb. "Všichni říkají, jak jí to nešlo, ale málokdo pochválí mě," smála se Strýcová. Dala dvě esa a měla lepší úspěšnost prvního podání. "Soustředila jsem na sebe. Pořád jsem se povzbuzovala, abych nemyslela na to, že ona víc kazí," doplnila.

Zdroj
ČTK, idnes.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články