Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Strýcová načala Elite Trophy výhrou nad Vinciovou

Ču-chaj (Čína) - Barbora Strýcová vstoupila do turnaje Elite Trophy v Ču-chaji vítězstvím. V Pivoňkové skupině, v níž se v Číně představí i druhá česká reprezentantka Petra Kvitová, porazila v duelu plném ztracených podání Italku Robertu Vinciovou 6:4, 6:3.

 

Barbora Strýcová
zdroj: Twitter autor: @WTAEliteTrophy

Po nervózním úvodu zápasu, v němž obě hráčky dvakrát přišly o servis, rozhodla o zisku prvního setu Strýcová třetím úspěšným brejkem v deváté hře. V následujícím gamu odvrátila dva brejkboly a sadu doservírovala.

"Na začátku utkání jsem necítila moc dobře kurt ani míče. To se stává, když nehrajete dva týdny zápas," uvedla Strýcová. "Ale když jsem prohrávala 1:3, řekla jsem si: 'Buď trpělivá, snaž se dostat víc do výměn a běhej. Pořádně se zapoť.' A tehdy jsem začala mít větší cit pro míč a pro hru," dodala česká tenistka.

Při vlastním podání měly obě soupeřky problémy i v druhém setu. Třicetiletá Strýcová přišla o servis dvakrát, o tři roky starší Vinciová ale udržela podání jen jednou a tak česká reprezentantka v sedmém vzájemném utkání za 80 minut potřetí vyhrála. "Dnes jsem prohrála, ale zítra to bude jiné utkání. Vydám ze sebe všechno," řekla Vinciová před středečním zápasem s Kvitovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články