Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Strýcová má jistotu Turnaje mistryň. Se Sie Šu-wej ji čeká čtyřhra

Barbora Strýcová si podruhé v kariéře zahraje ve čtyřhře Turnaj mistryň. Na vrchol sezony se kvalifikovala spolu s tchajwanskou partnerkou Sie Šu-wej. V čínském Šen-čenu se Masters uskuteční od 27. října do 3. listopadu.

Barbora Strýcová a Sie Šu-wej
zdroj: ČTK/AP autor: Ben Curtis

Loni prožila Strýcová premiéru na Turnaji mistryň ve dvojici s Andreou Sestini Hlaváčkovou a v Singapuru vypadly v semifinále. Od letošního února hraje Strýcová se Sie Šu-wej, zatímco Hlaváčková je od srpna matkou dcery Isabelly.

A česko-tchajwanské dvojici se daří. Vyhrála turnaje v Dubaji, Madridu, Birminghamu a získala grandslamový titul ve Wimbledonu, od něhož je Strýcová světovou deblovou jedničkou. Na probíhajícím US Open zatím se Sie Šu-wej postoupily do třetího kola.

"Je skvělé být jedním z nejlepších párů světa, už se nemůžeme dočkat," uvedla Strýcová v tiskové zprávě WTA. "Jsme nadšené, že se spolu poprvé podíváme na finále sezony a završíme tam skvělý rok," dodala Sie Šu-wej, která bude na Turnaji mistryň potřetí a v roce 2013 slavila triumf s Číňankou Pcheng Šuaj.

Strýcová a Sie Šu-wej jsou prvním z osmi párů, které se na Turnaj mistryň ve čtyřhře kvalifikují. Z Češek mají šanci se do Šen-čenu dostat i Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou a Květa Peschkeová hrající s Američankou českého původu Nicole Melicharovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články