Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Strýcová: Je to moje životní sezona, tolik zápasů jsem ještě za rok neodehrála

Praha - Nejlepší sezonu v kariéře prožívá tenistka Barbora Strýcová. Sice má před sebou jeden až dva turnaje a fedcupové finále, přesto už může být spokojená. Jednatřicetiletá tenistka si vylepšila osobní maximum na Australian Open i French Open, získala olympijský bronz ve čtyřhře a na žebříčku WTA se vyšplhala až na 19. místo.

"Když to shrnu, tak životní asi je," řekla Strýcová. "Odehrála jsem nejvíc zápasů za kariéru a rok byl celkově stabilní. Neměla jsem výkyvy, že bych prohrála třikrát v prvním kole," dodala.

Ve dvouhře si vylepšila rekordní bilanci na 37:22, hrála finále v Dubaji a v Birminghamu a v srpnu se vyšplhala na 19. místo světa. V létě s Lucií Šafářovou získala bronz na olympiádě v Riu a k tomu přidala tři deblové tituly na okruhu WTA.

"Moc mi pomohl trenér, který mě bičuje od rána do večera. Je to ale potřeba a mně to pomáhá," poděkovala kouči Tomáši Krupovi, s kterým spolupracovala už na konci minulé sezony a letos znovu od února. "A budeme i příští rok," doplnila.

Velká porce zápasů, které letos odehrála, se už na ní podepisuje. "Jsem docela unavená. Tolik zápasů jsem v žádné sezoně nenahrála. Tělo si na to musí zvyknout," řekla plzeňská rodačka, kterou ale úspěšný rok jinak pozitivně nabíjí.

A přes únavu má před sebou ještě na závěr několik výzev. Příští týden pojede na turnaj do Moskvy bojovat o účast v WTA Elite Trophy v Číně. "Musím hrát dobrý tenis, ale radši se neptám, kolik potřebuju bodů, akorát by to znervózňovalo," řekla.

Po olympiádě začala hrát čtyřhru s první deblistkou světa Saniou Mirzaovou a nadmíru se jim dařilo. Vyhrály turnaje v Cincinnati a v Tokiu, ve Wu-chanu prohrály až ve finále a na grandslamovém US Open došly do čtvrtfinále.

Barbora Strýcová
zdroj: Reuters autor: ISSEI KATO

"Po čtyřech turnajích jsme jedenácté v hodnocení sezony, což je skvělé. Jde to nad očekávání," řekla Strýcová. Nechybělo mnoho a kvalifikovaly se na Turnaj mistryň, přičemž byly domluvené, že by jí Mirzaová dala přednost před Švýcarkou Martinou Hingisovou.

Po případné účasti v Ču-chaji na Elite Trophy se Strýcová přesune do Francie, aby pomohla Češkám ve finále Fed Cupu. "Hrát další finále Fed Cupu za sebou je úžasné a mě to motivuje. Neříkám si: Jéžiš, zase to finále," usmála se Strýcová.

Uvedla nicméně, že termín fedcupového finále není ideální. Hráčkám bere týden volna před další sezonou. "Ale holka, která má volno, tak nemá trofej a ta je cennější. Až skončím, budu mít doma třeba dvě trofeje a týden co chybí, jednou nahradím," řekla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články