Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Strýcová i Šafářová postoupily v Římě do 2. kola, Karolína Plíšková vypadla

Řím - Barbora Strýcová postoupila na antukovém turnaji v Římě poprvé v kariéře do druhého kola. Při třetím startu v italské metropoli přehrála na úvod hlavní soutěže domácí Karin Knappovou 6:2 a 6:2. V prvním kole naopak končí Karolína Plíšková, šestnáctá nasazená hráčka podlehla Darje Kasatkinové z Ruska dvakrát 4:6. Lucie Šafářové poté porazila Franciscu Schiavoneovou 6:3, 6:2.

Třicetiletá Strýcová porazila o dva roky mladší Knappovou i ve třetím vzájemném zápase. Do dnešního utkání vstoupila suverénně, rychle vedla 4:0 a kontrolu už nepustila. Soupeřce nenabídla jedinou příležitost k brejku a duel mohla ukončit už v sedmé hře druhé sady. Italka však při svém podání odvrátila tři mečboly, při svém servisu už ale Strýcová další průtahy nepřipustila.

Ve druhém kole Strýcovou čeká britská kvalifikantka Heather Watsonová. Svou soupeřku zná i Petra Kvitová, jež měla coby pátá nasazená na úvod volno. Do turnaje vstoupí zápasem s Američankou Madison Keysovou.

Plíšková ztroskotala v Římě v 1. kole stejně jako při svém loňském premiérovém startu. V duelu s Kasatkinovou nedokázala navázat na výhru z prvního vzájemného duelu v Indian Wells a za hodinu a 26 minut prohrála.

Turnajová desítka Šafářová bývalou šampionku Roland Garros Schiavoneovou porazila za 70 minut 6:3, 6:2. Vítězka nedávného pražského turnaje, jež se musela minulý týden v Madridu před zápasem druhého kola odhlásit kvůli otravě z jídla, zdolala pětatřicetiletou Italku popáté za sebou. Její příští soupeřkou bude Japonka Misaki Doiová.

"Francesca je skvělá hráčka, hraje hodně rotovaných míčů a dobře se pohybuje, takže proti ní nikdy není lehké hrát. Já jsem ale podala výborný výkon, byla jsem agresivní a podrželo mě podání," pochvalovala si Šafářová.

Dvouhra - 1. kolo:

Strýcová (ČR) - Knappová (It.) 6:2, 6:2, Kasatkinová (Rus.) - Karolína Plíšková (16-ČR) 6:4, 6:4, V. Williamsová (12-USA) - Vandewegheová (USA) 6:4, 6:3, Friedsamová (Něm.) - Schmiedlová (SR) 6:4, 7:5, Makarovová (Rus.) - Koviničová (Č. Hora) 6:2, 6:2, Pereiraová (Braz.) - Becková (Něm.) 6:4, 7:6 (8:6), Šafářová (10-ČR) - Schiavoneová (It.) 6:3, 6:2, Doiová (Jap.) - Cornetová (Fr.) 7:6 (7:2), 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články