Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Strýcová: Finále je pro mě největší motivací

Praha - Prestižní českou bitvu ve čtvrtfinále Prague Open proti Kateřině Siniakové zvládla na výbornou a zastavit se rozhodně nehodlá. Barbora Strýcová střádá semifinálové plány, kde ji čeká německá tenistka Mona Barthelová. Těší se na podporu zaplněného hlediště a věří v další postup.    

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Finále je pro mě největší motivací. Jdu si pro to a budu bojovat. Dá-li Bůh finále, bude to úžasné," řekla Strýcová. K semifinále nastoupí v pátek od 11:00. "Budu připravena," ujistila a spoléhá na podporu diváků, ze kterých bere energii. "Doufám, že mi ji zas dají a budou mě hnát dopředu," dodala.

Po výhře nad Siniakovou se projela na kole a protáhla svaly. Po povinném mediálním kolečku ještě spěchala na masáž. "Laktát tam je. Musím se hlavně pořádně najíst a dobře spát, což je po takovém zápase těžké," pokračovala Strýcová.

Je nám líto, video expirovalo.
Strýcová: Semifinále mě motivuje, těším se

Na rozdíl od většiny turnajů v sezoně má ten pražský jednu podstatnou výhodu. Spí doma ve své posteli. "Je to fajn, ale na druhou stranu zvláštní, protože ráno vstanu a musím si dělat snídani. Někdy se mi fakt nechce, ale mám kousek pekárnu, kde s Davidem (přítelem Krausem, pozn. autora) snídáme. To už je naše rutina," řekla rodačka z Plzně.

V semifinále se bude muset nejspíše znovu vyrovnávat s mikrofony, které televizním divákům zprostředkovávají její rozhovor s koučem o pauze během zápasu. Strýcová si totiž často nebere servítky a mluví ostřeji. "Nemyslím si, že je správné, že to lidi slyší. Občas potřebuju říct nějaké sprosté slovo a do toho divákům nic není," uvedla Strýcová.

Mezi tenistkami není s podobným názorem jediná, ale ví, že se zavedenou praxí nejspíše nic nenadělá. "Hlavní slovo nemáme my, ale ti vyšší. Náš ředitel (šéf WTA Steve Simon, pozn. autora) chce, aby byl tenis pro diváky zajímavý," zakončila Strýcová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články