Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Strýcová a Hradecká jdou v Indian Wells do druhého kola

Indian Wells (USA) - Barbora Strýcová a Lucie Hradecká postoupily do 2. kola v Indian Wells. Uspěly tak dvě ze čtyř českých hráček, které se v úvodní den turnaje představily. Po úspěšně zvládnuté kvalifikaci naopak v 1. kole hlavní soutěže ztroskotaly Kristýna Plíšková a Kateřina Siniaková.

Devětadvacetiletá Strýcová, finalistka letošního turnaje v Dubaji, porazila Bělorusku Aljaksandru Sasnovičovou hladce 6:1, 6:3 a její další soupeřkou bude 22. nasazená Němka Andrea Petkovičová. O rok starší Hradecká vyřadila domácí Alison Riskeovou, která na turnaji startovala díky divoké kartě, 7:6, 6:2 a o postup do 3. kola bude hrát s nasazenou třicítkou Jekatěrinou Makarovovou z Ruska.

Kristýna Plíšková podlehla Jaroslavě Švedovové až po téměř dvouapůlhodinovém boji 3:6, 7:6, 5:7. Kazašskou tenistku čeká ve 2. kole další Češka, její soupeřkou bude jedenáctá nasazená Lucie Šafářová, kterou v obou předchozích vzájemných duelech porazila. Siniaková neměla v duelu se Slovenkou Dominkou Cibulkovou šanci a za hodinu odešla s výpraskem 2:6, 0:6.

Osmá nasazená Petra Kvitová, která má v úvodním kole stejně jako Šafářová volný los, se utká s Dankou Koviničovou. Hráčka z Černé Hory vyřadila domácí Samanthu Crawfordovou 6:3, 6:4.

Štěpánek si hlavní soutěž nezahraje

V posledním kole kvalifikace ztroskotal Radek Štěpánek a v pavouku hlavní soutěže tak nedoplní trio kolegů z českého daviscupového týmu Tomáše Berdycha, Lukáše Rosola a Jiřího Veselého.

Berdych, který nedohrál kvůli zranění stehenního svalu nedělní dvouhru v 1. kole Davisova poháru v Německu, ve středu poprvé trénoval. "Vypadá to dobře, ale pro jistotu jdu ještě na poslední kontrolu, ať vím, že to je úplně v pohodě a můžu do toho naplno šlápnout," vzkázal sedmý hráč světa a doplnil: "Jdu den ode dne a věřím, že bude vše v pohodě a budu připravený na sobotní zápas." Šestý nasazený Berdych měl v úvodním kole volný los a ve druhém může narazit na Argentince Juana Martína Del Potra, který se vrací po zranění.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články