Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Vodní slalom 2024

Střevní viróza zastavila Plíškovou. Neděli ale necháváme otevřenou, doufá

S týmem všechno odtrénovala a už se chystala na první zápasy. Čtvrteční večer ale plány Karolíny Plíškové zásadně změnil. Českou jedničku před duelem Fed Cupu se Švýcarskem postihla střevní viróza, kvůli níž minimálně v sobotu hrát nebude. Pátá hráčka světa nicméně věří, že do neděle by se mohla dát do pořádku. Přímý přenos sledujte na ČT2 a na webu ctsport.cz od soboty 13:25.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

"Necítím se úplně nejlíp. Absolvovala jsem tu zatím všechny tréninky v průběhu týdne, ale včera večer se mi udělalo nevolno. Ráno jsem se probudila s nějakou střevní virózou. Zítra bohužel nemůžu nastoupit," řekla Plíšková.

"Moc mě to mrzí, hrozně jsem se na fanoušky v Praze těšila. Neděli zatím necháváme otevřenou, zkusím se dát do pořádku," doplnila pětadvacetiletá hráčka.

Kapitán Petr Pála musel na poslední chvíli měnit nominaci na sobotní dvouhry a vedle Petry Kvitové místo Plíškové nastoupí Barbora Strýcová. "Karolína mi ráno volala s doktory, že jí není dobře. Tak jsem za nimi jel na hotel a tam se rozhodlo, že jí nedoporučují zítřejší utkání. Člověk pak jen musel rozhodnout, koho tam místo ní na poslední chvíli dát. Přijel jsem do haly půl hodiny předtím, než se odevzdávala nominace," uvedl Pála.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová začne Fed Cup s Golubicovou, kvůli viróze chybí Plíšková

"Myslím, že je výhoda mít tak obrovský a široký kádr. Jsou tu holky, které ji určitě mohou nahradit. Věřím, že ať budeme hrát s kýmkoliv, máme velkou šanci uspět," doplnil český kapitán.

Strýcová se o nominaci na sobotu dozvěděla dnes dopoledne. "Po tréninku, který jsme měly s Petrou (Kvitovou). Když vám sdělí, že se Kája necítí dobře, moc ve mně radost nebyla. Ale tak to je a já byla prostě připravená," uvedla Strýcová.

Situace před nedělními dvouhrami a případnou závěrečnou čtyřhrou je otevřená. "Bude záležet na doktorech, snad by se to mohlo (u Plíškové) na neděli zlepšit. Jsme domluveni, že všechny holky se pokusí být připravené na neděli. Po sobotě uvidíme, jak to bude vypadat. Možnost je jakákoliv. Když hráčka vyhraje v sobotu, automaticky to neznamená, že musí hrát v neděli," dodal Pála.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články