Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Střetnutí se Slováky začne Veselý, druhý duel odehraje Rosol

Česko-slovenskou daviscupovou bitvu zahájí Jiří Veselý. V pátek od 16 hodin se utká s Jozefem Kovalíkem, poté se na kurtu Lukáš Rosol střetne s Andrejem Martinem. 

Tenista Jiří Veselý s trofejí pro vítěze turnaje ATP v Puné
zdroj: twitter.com/News18 Sports

V sobotu začne program v 17:30 a první je na pořadu čtyřhra, do které jsou nahlášení Jonáš Forejtek se Zdeňkem Kolářem a slovenský pár Filip Polášek s Igorem Zelenayem. Poté následují souboje jedniček a dvojek týmů.

"Česká republika by do finálového turnaje měla patřit. Uvidíme, jestli se nám to povede, a uděláme pro to maximum. Určitě by to byl úspěch a výborný start nové éry. Bude to těžké, ale pevně věřím, že ty tři body získáme," řekl Veselý.

Veselý je jako 64. hráč světa nejvýše postaveným tenistou utkání a s Kovalíkem, který dostal přednost před Norbertem Gombosem, dosud nehrál. "Nominaci Kovalíka jsem čekal. Důležitá bude moje hra, na tu se budu soustředit," řekl Veselý.

Je nám líto, video expirovalo.
Tenisté už brzy vtrhnou na Slováky. S Veselým a Rosolem

Rosol hrál s Martinem, který si v únoru vylepšil žebříčkové maximum na 93. místo (aktuálně je 95.), třikrát. V roce 2010 měli bilanci 1:1 a předloni český hráč z duelu ve druhé sadě odstoupil. "Nebudu favoritem, ale myslím, že to bude padesát na padesát, a věřím, že po pátku jeden dva body do šatny přineseme," řekl Rosol.

Rosolovi dal kapitán Jaroslav Navrátil pro pátek přednost před Forejtkem. "Oba odehráli kvalitní sparringy, ale Lukáš je zkušenější," uvedl Navrátil.

Se Slováky se tenisté v Davis Cupu utkají poprvé. Ve Fed Cupu Češky všechny čtyři vzájemné duely se Slovenkami vyhrály, z toho třikrát na půdě soupeřek.

Z kvalifikace postoupí na finálový turnaj, který se bude hrát 23. až 29. listopadu, dvanáct družstev. Jistotu už mají loňští semifinalisté Španělsko, Kanada, Británie a Rusko a držitelé divokých karet Francouzi a Srbové.

Los utkání kvalifikace tenisového Davisova poháru Slovensko - ČR (Bratislava, hala - antuka):

Pátek (16:00): Kovalík (121. dvouhra ATP) - Veselý (64.), Martin (95.) - Rosol (179.),

Sobota (17:30): Polášek, Zelenay - Forejtek, Kolář, Martin - Veselý, Kovalík - Rosol.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články