Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Stephensová ukončila tažení Azarenkové. V boji o titul ji vyzve Ostapenková

Senzační šampionka loňského US Open Sloane Stephensová postoupila do finále turnaje Masters v Miami. Americká tenistka otočila nepříznivý vývoj duelu s Běloruskou Viktorií Azarenkovou a po setech 3:6, 6:2, 6:1 si poprvé od zmíněného úspěchu ve Flushing Meadows zahraje o cennou trofej. Její soupeřkou bude další grandslamová vítězka Lotyška Jelena Ostapenková. Královna loňského Roland Garros ukončila senzační pouť domácí kvalifikantky Danielle Collinsové, 93. hráčku světového žebříčku porazila 7:6 (7:1), 6:3.

Sloane Stephensová se raduje z vítězství
zdroj: USA TODAY Sports autor: Geoff Burke

Třináctá nasazená Stephensová prohrála úvodní tři gamy zápasu a celý první set, ale v dalším průběhu semifinále bývalou světovou jedničku jasně přehrála. Azarenkovou, která ve čtvrtfinále vyřadila Karolínu Plíškovou, porazila podruhé během dvou týdnů. Zdolala ji totiž i na předchozím podniku v Indian Wells.

Osmadvacetiletá Azarenková sice letos nenavázala na tři tituly v Miami, i tak předvedla návrat k formě z roku 2016, kdy v Key Biscayne slavila naposledy. Dvojnásobná šampionka Australian Open se na okruh WTA vrací po porodu syna Lea a mnohaměsíční soudní při o jeho opatrovnictví s expartnerem. Do turnaje vstupovala jako 186. hráčka světa na divokou kartu. V novém žebříčku však vystoupá na 93. místo.

Dvacetiletá Ostapenková se stala nejmladší finalistkou turnaje od roku 2009, kdy v Miami zvítězila v 19 letech Běloruska Viktoria Azarenková.

"Cítím se úžasně," pochvalovala si po výhře nad Collinsovou lotyšská tenistka, která v osmifinále vyřadila Petru Kvitovou. Čeká ji šesté finále na okruhu WTA, v němž bude usilovat o třetí titul. Se Stephensovou, která má na kontě pět turnajových prvenství, dosud nehrála.

Je nám líto, video expirovalo.
O titul v Miami budou hrát Stephensová s Ostapenkovou

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):

Ženy:
Dvouhra - semifinále: Stephensová (13-USA) - Azarenková (Běl.) 3:6, 6:2, 6:1, Ostapenková (6-Lot.) - Collinsová (USA) 7:6 (7:1), 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články