Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Stephensová je královnou turnaje v Miami, ve finále zametla s Ostapenkovou

Vítězkou turnaje v Miami se stala domácí Sloane Stephensová. Třináctá nasazená hráčka porazila světovou pětku Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska 7:6 (7:5), 6:1 a získala na okruhu WTA šestý titul.

Sloane Stephensová
zdroj: Reuters autor: Vasily Fedosenko

Pětadvacetiletá Stephensová i o pět let mladší Ostapenková loni shodně vyhrály grandslam. Ve finále v Miami se potkaly poprvé v kariéře a v úžasné formě působící Američanka ho ukončila čistou hrou po hodině a půl.

V pondělním vydání žebříčku se navíc ocitne premiérově v elitní desítce. Podařilo se jí vyhrát i šesté finále, do kterého nastoupila.

Od loňského triumfu na US Open se však trápila a na osmi turnajích vyhrála pouhé tři zápasy. V Miami nicméně dominovala a odměnou jí byla i prémie 1,34 milionu dolarů. "Vím, že to se mnou bylo nahoru a dolů, ale snad to bude lepší. Nečekala jsem, že tady můžu získat titul. Chtěla jsem se jen ujistit, že jsem se herně dostala tam, kam chci," řekla Stephensová.

Je nám líto, video expirovalo.
Stephensová vyhrála turnaj v Miami, ve čtyřhře slavili Bryanovi

V mužském deblu zazářilo bratrské duo Bryanů. Bob a Mike dosáhli po osmi měsících na další trofej a celkově už 115. v úchvatné kariéře na okruhu ATP. Američtí deblisté v téměř 40 letech ukázali, že se s nimi stále musí počítat.

"Jsem vážně hrdý na to, jak hrajeme a jak se všechno otočilo oproti loňskému roku," řekl Bob Bryan po finálové výhře nad ruským párem Karen Chačanov  Andrej Rubljov. V souboji generací zvítězil dlouholetý nejlepší pár světového žebříčku 4:6, 7:6 a 10:4.

"Hrajeme teď zase s nadšením, radostí a to se odráží ve výsledcích. V Miami byly nejlepší světové páry a my vyhráli všech pět zápasů. Jsem před antukovou sezonou velkým optimistou," dodal Bob, který s bratrem oslaví čtyřicetiny 29. dubna.

Mladí ruští tenisté měli pro své přemožitele jen slova uznání. "Bylo nám deset, když jsme je sledovali, jak hrají. Všechno vyhrávali. A teď stále patří mezi nejlepší na světě a musím uznat, že jsou ve výborné formě," uvedl Chačanov.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):

Muži (dotace 7,972.535 dolarů): Čtyřhra - finále:
B. Bryan, M. Bryan (4-USA) - Chačanov, Rubljov (Rus.) 4:6, 7:6 (7:5), 10:4.

Ženy (dotace 7,972.535 dolarů): Dvouhra - finále:
Stephensová (13-USA) - Ostapenková (6-Lot.) 7:6 (7:5), 6:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články