Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Štěpánka v Bogotě stejně jako před rokem zastavil Karlovič, tentokrát ve čtvrtfinále

Bogotá – A zase ten Karlovič, říká si asi Radek Štěpánek. Stejně jako před rokem i letos vystavil českému tenistovi stopku na turnaji v Bogotě chorvatský hráč, tentokrát již o kolo dříve – ve čtvrtfinále. V duelu, který narušil déšť, nevyužil Štěpánek v tie-breaku druhého setu mečbol a v duelu veteránů nakonec podlehl prvnímu nasazenému Ivu Karlovičovi 6:3, 6:7, 4:6. Ve čtyřhře zato Štěpánek s Edouardem Rogerem-Vasselinem postoupili do finále.

Šestatřicetiletý Štěpánek proměnil v úvodním setu jediný brejkbol a za necelou půlhodinu se ujal nad stejně starým soupeřem vedení. Také ve druhé sadě si oba hráči s přehledem drželi podání a ve zkrácené hře mohl český tenista zápas za stavu 6:5 ukončit. Karlovič, jenž v Bogotě slavil v roce 2013 titul, ale odolal a nakonec tie-break získal poměrem 9:7.

Třetí set rozhodl jediný brejkbol, který chorvatský hráč proměnil v sedmé hře. Štěpánek, jenž startuje v Kolumbii na divokou kartu poté, co po dlouhé zdravotní pauze spadl v pořadí ATP až do čtvrté stovky, o dva gamy později odvrátil první mečbol. V následující hře si ale Karlovič při svém podání už postup utéct nenechal a je jen krok od třetí finálové účasti v Bogotě za sebou.

"Bylo to vážně těžké. Na začátku byl mnohem lepší než já," uznal Karlovič, jenž v zápase nastřílel 27 es a s letošní bilancí 934 nechytatelných servisů se potřetí v kariéře blíží překonání hranice 1000 es za sezonu. "Postupně jsem ale zlepšoval pohyb a všechno se mi začalo dařit líp. Přerušení kvůli dešti mi pomohlo dát se dohromady," dodal.

Třetí finále za sebou ale Karlovič v Bogotě hrát nebude, v semifinále podlehl Adrianu Mannarinovi z Francie dvakrát 6:7.

Tenisový turnaj mužů v Bogotě (tvrdý povrch, dotace 768.915 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále: Karlovič (1-Chorv.) - Štěpánek (ČR) 3:6, 7:6 (9:7), 6:4, Tomic (2-Austr.) - Ito (Jap.) 6:1, 6:4, Berrer (Něm.) - Estrella (4-Dom. rep.) 6:3, 3:6, 6:3.

Čtyřhra - čtvrtfinále: Roger-Vasselin, Štěpánek (Fr./ČR) - Demoliner, Menéndez (Braz./Šp.) 7:5, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články