Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Štěpánek vyřadil turnajovou dvojku a je v Memphisu v semifinále

Memphis (USA) - Ve vítězném tažení po zámořských dvorcích nezastavil  českého tenistu Radka Štěpánka ani druhý nasazený hráč turnaje v Memphisu Juan Martin del Potro. Český hráč zvítězil nad Argentincem 7:6 a 6:4 a od druhého titulu za sebou jej dělí už jenom dvě vítězství. Navíc šampion má v semifinále z předchozího turnaje v San Jose relativně schůdného soupeře, protože mezi elitní čtveřici postoupil až z kvalifikace Izraelec Dudi Sela. Druhou dvojici tvoří nejvýše nasazený Andy Roddick z USA a Australan Lleyton Hewitt.

Štěpánek jako pátý nasazený sehrál se světovou sedmičkou dramatický první, bezmála půldruhahodinový set, který zakončil soupeř třemi chybami v závěru tiebreaku. "To byl strašně důležitý moment, že jsem vyhrál tiebreak. Soupeř se pak mentálně zlomil," komentoval Štěpánek koncovku setu, po níž Argentinec vztekle mrštil raketou o zem.

Třicetiletý Štěpánek už zápas dotáhl do vítězného konce, třebaže se dopustil celkem šesti dvojchyb, a vylepšil svůj rekordní vstup do sezony o patnáctou výhru při pouhých dvou porážkách. V Memphisu byl v semifinále i v loňském roce.

Jeho příští soupeř Sela se na okruhu ATP dostal tak daleko teprve podruhé v životě. Izraelec vyřadil Rusa Igora Kunicyna po třísetové bitvě a do semifinále postoupil jako první účastník kvalifikace od roku 1977.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články