Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Štěpánek vstoupil v Brisbane do sezony výhrou

Brisbane - Český tenista Radek Štěpánek vstoupil na turnaji v Brisbane do nové sezony výhrou. Vítěz z roku 2009 a loňský finalista porazil Tobiase Kamkeho z Německa 5:7, 6:1, 6:4 a postoupil do druhého kola. Dařilo se také Lucii Šafářové, která zdolala druhou nasazenou Šahar Peerovou z Izraele po setech 3:6, 6:1, 7:5 a v Brisbane si zahraje čtvrtfinále potřetí za sebou. Její soupeřkou bude turnajová pětka Anastasia Pavljučenkovová z Ruska.

Bitvu s Peerovou, třináctou hráčkou světa, vyhrála Šafářová za dvě a půl hodiny a v třetím setu za stavu 4:5 odvrátila mečbol. Po utkání se jí ptali i na přítele a finalistu Wimbledonu Tomáše Berdycha. "Jeho úspěchy mě motivují, abych hrála lépe a dostala se na vyšší úroveň," řekla česká jednička, která má v plánu atakovat světovou dvacítku, a proto angažovala srbskou trenérku Biljanu Veselinovičovou. 

Dvaatřicetiletý Štěpánek si v druhém kole zahraje se čtvrtým nasazeným Mardym Fishem. S americkým tenistou se na okruhu ATP utkal zatím třikrát a ani jednou neprohrál.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články