Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Štěpánek vstoupil do sezony výhrou nad Ebdenem

Brisbane (Austrálie) - Český tenista Radek Štěpánek vstoupil úspěšně do sezony v Brisbane, kde se mu tradičně daří. Třiatřicetiletý vítěz tohoto turnaje z roku 2009, jenž byl navíc v dalších ročnících ve finále a v semifinále, porazil v prvním kole 6:4, 3:6 a 6:3 domácího Matthewa Ebdena.

Ilustrační foto

Šestý nasazený Štěpánek bojoval s rodákem z jihoafrického Durbanu dvě a čtvrt hodiny. Rozhodující brejk na 3:1 ve třetím setu získal poté, co Ebden udělal dvojchybu. Ve druhém kole se Štěpánek utká s dalším třicátníkem Jarkkem Nieminenem z Finska, nad nímž v minulých třech duelech vyhrál.

Do čtvrtfinále nepostoupila Barbora Záhlavová-Strýcová, nad jejíž síly byla turnajová dvojka Andrea Petkovicová. Česká tenistka s favorizovanou Němkou prohrála 6:7 a 0:6. "Má hodně variabilní hru, umí změnit tempo a skvěle se pohybuje," ocenila svou soupeřku Petkovicová.

Ta za měsíc ve Stuttgartu nastoupí v prvním kole Fed Cupu proti českému výběru. "Pak mi ale můj kouč poradil, abych začala hrát vysoké míče, poté změnila rytmus a hrála rychlé míče, a to zabralo," řekla k jednoznačnému druhému setu.

První zápas po oznámení o angažování Ivana Lendla do role trenéra vyhrál Brit Andy Murray, i když měl proti Michailu Kukuškinovi z Kazachstánu hodně pomalý začátek. Čtvrtý hráč světa prohrál úvodní čtyři gamy a ztratil první set 5:7, pak však zabral a další dvě sady získal 6:3 a 6:2.

Andy Murray
zdroj: AP

Osminásobný grandslamový vítěz Lendl by se měl k Murraymu připojit před Australian Open. To začne 16. ledna a čtyřiadvacetiletý Skot bude v Melbourne obhajovat finálovou účast z předchozích dvou ročníků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články