Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Štěpánek vs. Nadal, Rosol kontra Murray

Indian Wells – Tři čeští tenisté zvládli úvodní kolo prestižního turnaje v Indian Wells. Vítězně zahájili podnik s přezdívkou pátý grandslam Radek Štěpánek, Lukáš Rosol i Jiří Veselý, přičemž první dva čekají v dalším kole atraktivní soupeři z čela světového žebříčku – Rafael Nadal, respektive Andy Murray.

Radek Štěpánek
zdroj: ČTK/AP

Štěpánek porazil 6:1, 3:6, 6:1 Uzbeka Denise Istomina a napříště vyzve světovou jedničku Španěla Rafaela Nadala, s nímž prohrál všech šest vzájemných duelů. Pátý nasazený Brit Andy Murray zase bude soupeřem Rosola, jenž zdolal 6:7, 7:5 a 6:4 Srba Dušana Lajoviče.

Dvacetiletý Veselý prošel na Masters do druhého kola poprvé v kariéře. Zápas s Nizozemcem Igorem Sijslingem otočil ve vítězství 3:6, 6:4, 7:6 a zahraje si se Španělem Pablem Andújarem. Veselý přitom v rozhodujícím setu prohrával už 2:5 a čtyřikrát byl dva míčky od porážky.

V Kalifornii pokračuje také Záhlavová-Strýcová, jež porazila domácí Vaniu Kingovou 6:0, 3:6 a 6:2. Světová pětka Tomáš Berdych měl v prvním kole volný los. Ve dvouhře žen si vybojovala postup Karolína Plíšková, kterou čeká duel s Klárou Zakopalovou. Volný los měly i Petra Kvitová s Lucií Šafářovou. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články