Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Štěpánek vlajkonošem na Hrách v Riu? Bylo by to splnění snu, říká

Třinec – Tenisový veterán Radek Štěpánek je rád, že se nakonec objeví na letních olympijských hrách v Riu. Utvoří pár s Lukášem Rosolem. Hrozícího viru zika se podle svých slov nebojí. V posledních dnech se navíc o Štěpánkovi hovoří jako o vlajkonoši české výpravy. "Bylo by to splnění dětského snu," řekl.

Štěpánek má za sebou čtvrtfinále Davis Cupu s Francií, kde český tým nakonec prohrál 1:3 na zápasy. "Opět jsme předvedli, že jsme strašně silný tým a umíme bojovat i proti tak silnému soupeři, jako je Francie ve složení, s nímž v Třinci byla," řekl Štěpánek v rozhovoru pro ČT sport.

Je smutný, že se českému týmu nepodařilo dotáhnout souboj do pátého utkání. "Ale Francie prokázala kvalitu. V týmu měli nejlepší světový pár v deblu. Škoda, že se nám nepodařilo urvat bodů víc, ale nechali jsme na kurtu všechno, bojovali jsme do posledního dechu," uvedl. Podle Štěpánka by Francie mohla klidně postavit až tři daviscupové týmy, které by v klidu hrály Světovou skupinu.

Štěpánek měl na blížících se Hrách v Riu tvořit deblový pár s Tomášem Berdychem. Jenže ten nakonec do Brazílie neodcestuje kvůli obavám z viru zika. "Dozvěděl jsem se to po čtyřhře v šatně. Ta zpráva mě šokovala, ale vzal jsem ji na vědomí. V ten moment mi ale nebylo dobře, protože se tím pádem rozplynul můj olympijský sen," řekl.

Štěpánek si nicméně nemůže vynachválit výbornou komunikaci mezi Českým tenisovým svazem a mezinárodní federací. "Díky nim přišla fantastická zpráva, že budu moct Česko reprezentovat na Hrách s Lukášem Rosolem ve čtyřhře. Cítím teď obrovskou radost a úlevu, že můj olympijský sen žije dál a pojedu do Ria. Obětoval jsem tomu čas, program turnajů, přístup ke čtyřhře, věcí kolem toho byla spousta," vysvětlil.

Je nám líto, video expirovalo.
Štěpánek: Být vlajkonošem na OH by byla pocta

Spekulace o tom, zda by mohl být v jižní Americe vlajkonošem, ho zatím nechávají klidným.  "Oficiální zpráva to není, i když se to ke mně dostalo. Bylo by to splnění mého dětského snu. Nést vlajku na olympiádě je něco, co může člověk zažít jen jednou za život. Byla by to pro mě velká čest," řekl sedmatřicetiletý tenista.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články