Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Štěpánek úspěšně zahájil přípravu na US Open

Washington - Tenista Radek Štěpánek na turnaji ve Washingtonu otočil zápas s Němcem Philippem Petzschnerem a po výhře 6:7, 6:4 a 6:0 postoupil do druhého kola. Naopak Lucie Hradecká ztratila výborně rozehraný zápas v prvním kole turnaje v Carlsbadu proti Virginii Razzanové. Nad francouzskou soupeřkou vedla 7:6, 4:1 a za stavu 5:4 měla mečbol, jenže ho neproměnila a v tie-breaku nedotáhla k úspěchu ani vedení 5:2. Ve třetí sadě pak už uhrála jediný game.

Štěpánek v prvním setu nevyužil ani jeden z pěti brejkbolů, ale úspěšnost výrazně zlepšil ve zbylých dvou sadách. Soupeři vzal podání čtyřikrát z šesti možností a zápas vyhrál za dvě hodiny a 11 minut. "Makal jsem a dřel nejvíc, jak to šlo, a od druhého setu přeřadil na vyšší rychlost," řekl karvinský rodák, který má tvrdý povrch v oblibě - získal na něm všechny čtyři tituly na okruhu ATP.

Ve druhém kole dvaatřicetiletý Štěpánek narazí na domácího Američana Wayna Odesnika. Ten se vrátil na kurty letos v lednu poté, co mu byla odpuštěna polovina dvouletého trestu, jejž dostal loni za držení růstového hormonu (HGH). Do soutěže ve Washingtonu se Odesnik dostal jako náhradník za zraněnou dvojku Mardyho Fishe a v prvním kole měl volný los. Fish se odhlásil kvůli pohmožděné patě.

Navíc se českému tenistovi v pondělí dařilo i ve čtyřhře, v níž po boku Němce Tommyho Haase zdolali zkušené turnajové dvojky a vítěze letošního Roland Garros Maxe Mirného a Daniela Nestora 6:2, 5:7 a 10:2. Štěpánek s
Haasem hrají spolu pošesté v kariéře a předloni dokázali vyhrát debla na
turnaj v San Jose.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články