Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Štěpánek si znovu zahraje na Wimbledonu, dostal volnou kartu

Londýn - Tenista Radek Štěpánek dostal od pořadatelů volnou kartu do Wimbledonu. Aktuálně 117. hráč světa se tak do svého nejoblíbenějšího grandslamu na trávě v All England Clubu nemusí probíjet z kvalifikace. "Mám velkou radost. Je to pro mě čest a současně i závazek. Věřím, že se organizátorům odvděčím tak, že budu předvádět svou pestrou hru a pobudu v Londýně co nejdéle," uvedl sedmatřicetiletý Štěpánek.

Radek Štěpánek
zdroj: ČTK/AP/Christophe Ena

Vzhledem ke svému postavení v žebříčku se nedostal přímo do hlavní soutěže a připravoval se na kvalifikaci. Zároveň požádal o volnou kartu, o které rozhoduje komise na základě předchozích výsledků v turnaji, a uspěl.

"Potěšilo mě, když mi při oznamování této skvělé zprávy ředitel Wimbledonu řekl, že o mé kartě se příliš nediskutovalo a všichni zainteresovaní její přidělení podpořili," uvedl Štěpánek. Karvinský rodák letos uspěl v kvalifikaci Australian Open i Roland Garros, kde pak v prvním kole trápil svým atraktivním tenisem pozdějšího finalistu Brita Andyho Murrayho, za což si vysloužil od mnohých uznání.

Radek Štěpánek: "Mám strašidelnou radost, je to pro mě velká čest i závazek ukázat v Londýně to nejlepší, co umím, dostal jsem divokou kartu do Wimbledonu!"

Minulý týden prošel na trávě ve Stuttgartu z kvalifikace až do čtvrtfinále. "Jsem rád, že kartu jsem si vybojoval svými letošními výsledky a výkony a nedostal jsem ji jen z nostalgie," uvedl Štěpánek. Wimbledon je pro něj srdeční záležitostí. V Londýně odehrál před 14 lety svůj první grandslam a postoupil do 3. kola.

O čtyři roky později postoupil do čtvrtfinále, což je ve dvouhře jeho nejlepší grandslamový výsledek. V turnaji chyběl jen v roce 2010. Dvojnásobný daviscupový vítěz měl radost, že díky kartě bude mít před Wimbledonem čas na odpočinek. "Teď mě čeká devítidenní volno bez turnajů, které bych s kvalifikací rozhodně neměl," pochvaloval si.

"Fyzicky i zdravotně se cítím skvěle, ale za poslední měsíce jsem odehrál strašidelně moc zápasů a potřebuji si odpočinout, fyzicky, ale i mentálně," uvedl. Od pondělí se začne připravovat v Londýně. Volnou kartu do hlavní soutěže dostala například i Slovenka Daniela Hantuchová. V minulosti dokázal Wimbledon vyhrát jen jeden hráč s divokou kartou - Chorvat Goran Ivaniševič v roce 2001.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články