Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Štěpánek se v Prostějově zranil a musel vzdát

Prostějov - Nejvýše nasazený hráč prostějovského challengeru Radek Štěpánek nedohrál kvůli zranění kotníku dnešní utkání prvního kola. Nejlépe postavený Čech ve světovém žebříčku špatně došlápl ve druhém setu zápasu s Uruguaycem Pablem Cuevasem a za stavu 6:2 a 1:1 musel účast na UniCredit Czech Open ukončit. "Při returnu jsem dopadl do díry a podvrtla se mi noha. Přes ní jsem přepadl a ucítil strašnou bolest. Věděl jsem hned, že je zle," uvedl Štěpánek, když ještě ležel na masérském stole s odřenou nohou a otokem kotníku. Po dvou prostějovských vítězstvích v letech 2003 a 2004 se tak třetího triumfu nedočká.

Štěpánek měl od začátku zápas pod kontrolou, pouze v úvodu se podařilo snaživému Cuevasovi uhrát dva gamy. Po pádu stihl český hráč jen s bolestivou grimasou v obličeji dokulhat na lavičku a po krátkém ošetření po necelých padesáti minutách hry vzdal.

Štěpánek je zraněný podruhé během měsíce

Hned po zápase byl Štěpánek v péči lékařů, kteří mu kotník provizorně ošetřili a zatejpovali. "Mám bohužel tenisový míček. Nikoliv v kapse, ale na kotníku," pokusil se odlehčit situaci s tím, že se potřebuje co nejdříve dostat na magnetickou rezonanci. "Potom se uvidí, co bude dál. Bohužel je to pro mě hrozná smůla. Chtěl jsem se doma předvést co nejlépe. Utkání jsem měl super rozehrané. Ale teď už je to jedno. Musím se dát co nejdříve dohromady," dodal Štěpánek. 

Devatenáctý hráč světa je zraněný podruhé během krátké doby. Před Roland Garros léčil krevní výron v koleně, ale včas se dal dohromady a v Paříži postoupil do třetího kola. Nyní má necelé tři týdny, aby se vyléčil a byl fit na svůj oblíbený Wimbledon. Hned po turnaji na trávě v All England Clubu navíc Čechy čeká čtvrtfinále Davisova poháru proti Argentině v Ostravě (10.-12. července). 

Vedle Štěpánka bude chybět v prostějovském challengeru i třetí nasazený a 27. hráč světa Rus Igor Andrejev, který se pořadatelům dnes omluvil, protože nedostal vstupní vízum do České republiky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články