Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Štěpánek se v Ostravě připravuje na Roland Garros

Ostrava - Ostravský challenger má jednu velkou hvězdu, Radka Štěpánka. Ten účast na Prosperita Open bere jako přípravu před blížícím se grand slamem Roland Garros. Turnajová jednička zatím v Ostravě hladce porazila Bělorusa Vladimira Ignatika 6:4, 6:2 a postoupila do druhého kola. Vypadl naopak Jan Hájek.

Je nám líto, video expirovalo.
Štěpánek se na Roland Garros připravuje na ostravském challengeru

Pětatřicetiletý Štěpánek přijal od pořadatelů divokou kartu a rázem se stal nejsledovanějším mužem turnaje. Velká očekávání příznivců s rutinou splnil. "Ignatik ze začátku výborně servíroval, čímž mě trochu překvapil. Trvalo dva tři gamy, než jsem si na to zvykl, ale pak už jsem věděl, co můžu čekat, a bylo to lepší," řekl Štěpánek.

Česká tenisová dvojka zná Ostravu dobře ze zápasů Davisova poháru, ale mimo ČEZ Arénu tu hrál naposledy jako kluk. "Jako dospělý jsem tu asi poprvé, je to moje dospělácká premiéra," řekl Štěpánek. Byť se jedná o turnaj nižší kategorie, zapadá mu do přípravy na Roland Garros. "Já jsem toho v antukové sezoně moc neodehrál, takže jsme se v pátek domluvili a já zvolil tuhle variantu. Příští týden mám naplánovaný jen trénink. Tenhle turnaj se mi proto docela hodí," řekl Štěpánek.

Nejvýše nasazený hráč turnaje nemá v Ostravě takovou konkurenci jako na turnajích ATP, ale na motivaci mu to prý neubírá. "Na každém turnaji chci dojít co nejdále. Na challengerech jsou všichni hladoví, chtějí se dostat nahoru, chtějí se na vás vytáhnout. Je třeba být koncentrovaný od začátku do konce," řekl Štěpánek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články