Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Štěpánek se rozešel s trenérem Kordou

Montreal - Po deseti letech se tenista Radek Štěpánek rozešel s trenérem Petrem Kordou, jenž už nemá na dvaatřicetiletého svěřence čas. Čerstvý vítěz turnaje ve Washingtonu si našel náhradu rychle. Od srpna spolupracuje s českým rodákem s německým pasem Ivem Wernerem, jenž v minulosti pracoval právě s Kordou, byl v Přerově, pražském klubu ČLTK a v roce 1982 emigroval. Informoval o tom deník Sport.

Štěpánek se s Kordovou pomocí dostal mezi nejlepší tenisty na okruhu ATP a ve světovém žebříčku byl nejvýše v červenci 2006 na osmém místě. Bývalého kouče měl za výborného metodika, psychologa i kamaráda. Korda se však v posledních letech zároveň intenzivně staral o rozvoj golfového talentu své osmnáctileté dcery. "Naše spolupráce vždy spolehlivě fungovala, a to i přes skutečnost, že se v posledních dvou letech zároveň intenzivně staral o rozvoj golfového talentu své dcery. Před několika týdny mi Petr oznámil, že se vzhledem k náročnému programu Jessiky musel rozhodnout mezi mnou a rodinou a že jeho volbou je Jessica," vysvětlil Štěpánek.

Štěpánek věří, že změna trenéra mu neuškodí, ba naopak. "Mezi tenisovými profesionály je znám (Ivo Werner) jako zkušený kouč a odborník. Pevně věřím, že tato změna přinese do mého tenisu nové nápady, zlepšení a také nový pozitivní impulz," dodal Štěpánek.

Štěpánek tak za poslední měsíce zcela překopal svůj podpůrný tým. Místo Petra Pály, jenž ho doprovázel po turnajích, už na jaře najal českého tenistu Theodora Devotyho.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články