Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Štěpánek se raduje, s Paesem získal titul v deblu

Melbourne - Tenista Radek Štěpánek získal na Australian Open svůj první grandslamový titul v kariéře. Třiatřicetiletý český hráč zvítězil s Indem Leanderem Paesem ve čtyřhře, ve finále porazili americké obhájce a nasazené jedničky Boba a Mika Bryanovy 7:6 a 6:2. Paes titulem zkompletoval kariérní deblový grandslam. Ve sbírce už měl výhry v Paříži (1999, 2001, 2009), Wimbledonu (1999) a na US Open (2006, 2009).

Radek Štepánek a Leander Paes
zdroj: AP

"Napotřetí jsem tady Boba s Mikem ve finále porazil, takže: díky, Radku, že jsi mi pomohl na vrchol," řekl Paes při slavnostním vyhlášení. "Chci říct jen jednu věc. Vím, co pro tebe tenhle turnaj znamenal. Jako jediný z grandslamů ti chyběl a jsem rád, že jsem mohl být při tom. Byla to velká zábava s tebou hrát," uvedl Štěpánek

Ve vyrovnané první sadě ovládli s Paesem tie-break a ve druhém setu předvedli skvělý výkon. Dobře podávali a na síti byli téměř neprůstřelní. Na soupeře vytvářeli velký tlak při returnu, i proto udělal při mečbolu Mike Bryan dvojchybu.

Radost Štěpánka s Paesem z triumfu byla veliká. Objali se, Paes pak naskočil na českého hráče a předvedli na kurtu vítězný taneček. Z hlediště jim tleskala i Martina Navrátilová, s kterou Paes vyhrál v Melbourne v roce 2003 smíšenou čtyřhru. "Jsi mou velkou inspirací, díky, že jsi tady dnes byla," řekl Paes směrem k legendě ženského tenisu.

Rerakce Radka Štěpánka:

"Je to neuvěřitelný pocit. Možná si to ještě tak neuvědomuji, ale když se dívám na trofej, tak je to určitě zápis do tenisové historie. Až se ráno probudím a zjistím, že jsem grandslamový vítěz, budu na sebe pyšný."

Štěpánek s Paesem spolu hráli čtvrtý turnaj v kariéře a podruhé se radovali z triumfu. Poprvé to bylo již v roce 2004 v americkém Delray Beach. Štěpánek je třetím českým tenistou, s kterým Paes získal grandslamový titul. S Lukášem Dlouhým zvítězil v roce 2009 na Roland Garros a US Open, s Martinem Dammem vyhráli US Open v roce 2006.

Radost Štěpánka s Paesem
zdroj: AP

Bryanové přišli prohrou o možnost získat dvanáctý grandslamový titul kariéry, v historické tabulce se tak nadále dělí s jedenácti triumfy o první místo s Australany Markem Woodfordem a Toddem Woodbridgem. V Melbourne útočila americká dvojčata už na šestý titul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články