Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Štěpánek s Paesem si připsali první vítězství, rozhodli v super-tiebreaku

Londýn - Po Tomáši Berdychovi, který prohrál pondělní úvodní duel se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou 2:1 na sety, se na Turnaji mistrů představil i další český zástupce. Radek Štěpánek si ve čtyřhře s Indem Leanderem Paesem připsal první vítězství, když dvojice porazila rakousko-brazilský pár Alexander Peya - Bruno Soares 6:3, 5:7 a 10:8. Utkání jsme sledovali v textové on-line reportáži.

Radek Štěpánek a Leander Paes
zdroj: AP autor: Kirsty Wigglesworth

V jediném letošním vzájemném utkání vyhráli Štěpánek s Paesem nad brazilsko-rakouským párem ve finále US Open relativně hladce 6:1, 6:3. Tentokrát museli o úspěch bojovat hodinu a 45 minut a nakonec v supertiebreaku proměnili až svůj čtvrtý mečbol. Dalšími soupeři česko-indické dvojice, která se do čtyřhry na Turnaji mistrů kvalifikovala podruhé za sebou, budou španělští obhájci titulu Marcel Granollers a Marc López a jejich krajané David Marrero s Fernandem Verdascem.

"První set jsme hráli, jak jsme chtěli. Výborně. Ve druhém jsme měli dost brejkbolů, ale trošku jsme odpadli nohama a mysleli si, že už se to uhraje samo," řekl Štěpánek k vypjaté koncovce. "Z toho se musíme poučit. Musíme hrát agresivně od začátku do konce. Hlavně, že jsme zvládli ten supertiebreak a získali první vítězství."

Úspěchu nad druhým párem světa si Štěpánek vážil. Peya a Soares letos vyhráli šest titulů a pětkrát prohráli ve finále, naposledy v neděli v Paříži. "Celou sezonu drží vyrovnanou formu a pro nás to byl první zápas od US Open. Nevěděli jsme, co od sebe čekat. Důležité bylo, že jsme vyhráli poslední míč," řekl Štěpánek.

Před zápasem trénovali s Paesem hodně smeče. "Hala má obrovský strop a je tam velká kostka. Orientace v prostoru je tady těžká, tak proto," uvedl Štěpánek. Příprava se vyplatila, v jedné výměně měli dohromady sedm úderů nad hlavou. Jako vzpomínku na utkání bude možná mít Štěpánek malou bouli. Paes ho totiž jedním returnem trefil do hlavy. "Bylo to jenom pohlazení, on naštěstí returnuje z bekhendu čopem. Bylo to spíš připomenutí, abych se probral na returnu," smál se český tenista. V minulosti už ho spoluhráč párkrát trefil. "Ale nikdy to nebyly vražedné rány."

Ve skupině A se zrodilo překvapení na úkor světových jedniček, amerických dvojčat Boba a Mika Bryanových. Skalp nejlepšího deblového páru posledních let získala chorvatsko-brazilská dvojice Ivan Dodig, Marcelo Melo po vyrovnaném průběhu 3:6, 6:3 a 10:8. V supertiebreaku přitom trojnásobní vítězové Turnaje mistrů Braynové vedli už 4:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články