Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Štěpánek s Paesem si finále Turnaje mistrů nezahrají

Londýn – Jeden míček dělil česko-indický pár Radek Štěpánek, Leander Paes od postupu do finále Turnaje mistrů v Londýně. Nakonec se však radují jejich soupeři, indický pár Makesh Bhupathi, Rohan Bopanna, jenž vyhrál po setech 4:6, 6:1 a super tie-breaku 12:10. O titul ve dvouhře se utkají první dva hráči světového žebříčku jednička Novak Djokovič ze Srbska a dvojka Roger Federer. Švýcarský tenista může na závěrečném podniku sezony získat třetí triumf za sebou a celkově už sedmý.

"Sahali jsme po finále, ale nedopadlo to. Ale pokud budeme příští rok takhle pracovat a užívat si to, věřím, že šance ještě bude," řekl Štěpánek.

První set rozhodla sedmá hra, ve které se Štěpánkovi s Paesem povedlo proměnit po sérii skvělých zásahů na síti čtvrtý brejkbol při podání Bhúpathího. Ve druhé sadě ale indická dvojice výrazně přitvrdila na returnu. Štěpánek s Paesem si dvakrát prohráli podání a o výsledku zápasu rozhodl tzv. super tie-break. 

Ve zkrácené hře do deseti bodů vyšla česko-indickému páru série čtyř bodů v řadě a vedl 7:3 a 8:5, ale náskok neudržel. Za stavu 8:7 mohl Štěpánek při svém podání zápas dokončit, ale jednou o bod přišel. Přesto měl česko-indický pár mečbol, který mu ale Bhúpathí nedovolil využít a další dva míče získali Indové.

"Super tie-break jsme měli skvěle rozehraný, ale nedokázali jsme ukončit výměny a nahrané voleje jsme bohužel zkazili," řekl Štěpánek. Oni začali hrát uvolněněji. Spíš bych řekl, že jsme si to prohráli sami, než že jsme byli poraženi," dodal.

Štěpánek s Paesem mají za sebou první společnou sezonu, která se jim nadmíru vydařila. Vyhráli Australian Open a velké turnaje v Miami a Šanghaji. Na Turnaji mistrů našli po třech výhrách ve skupině přemožitele až v semifinále.

Třiatřicetiletý Štěpánek se nyní připojí k daviscupovému týmu a spolu s Tomášem Berdychem se pokusí od pátku do neděle získat pro Českou republiku slavnou "salátovou mísu". V O2 areně vyzvou tenisté obhájce titulu Španěly.

Ve druhém semifinále si zajistili postup Marcel Granollers a Marc López. Španělská dvojice, kterou příští víkend čeká finále Davisova poháru v Praze, si poradila s britsko-dánským párem Jonathan Marray, Frederik Nielsen 6:4 a 6:3.

V semifinále dvouhry dokázal první hráč světa Novak Djokovič otočit zápas s Argentincem Juanem Martínem Del Potrem a vyhrál 4:6, 6:3 a 6:2. Srbský tenista si na Turnaji mistrů zahraje o titul podruhé, v roce 2008 triumfoval.

Jeho soupeřem bude Federer, který si poradil s domácím Andym Murraym 7:6, 6:2 a oplatil mu tak porážku z předchozích dvou vzájemných zápasů - nedávného semifinále v Šanghaji a finále olympijských her v Londýně. Jednatřicetiletý Švýcar v posledních dvou zápasech Djokoviče porazil a v této sezoně s ním má vyrovnanou bilanci dvou výher a dvou porážek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články